Slovenija
119 ogledov

Javnomnenjska raziskava: SDS močno vodi, SMC pada

SDS Saša Despot
Sodeč po javnomnenjski raziskavi Mediana Pulse, o kateri poroča POP TV, je podpora vladajoče SMC najnižje doslej. Najbolje pa kaže opozicijski SDS.

Stranko SDS bi tako po podatkih Mediana Pulse, ki je v raziskavo vključila 708 posameznikov, volilo 12,3 odstotka posameznikov. Sledi stranka SD s 6,6 odstotka, NSi s 5,8 odstotka in Združena levica s 5,1 odstotka. Šele na peto mesto se je uvrstila SMC s 4,1 odstotka, tako je prehitela le Desus s 3,6 odstotka in novo zunajparlamentarno stranko GOD, ki so ji namerili 2,7 odstotka.

Poporo naj bi stranka Aleša Primca GOD črpala iz doslej neopredeljenih volivcev. Teh je po navedbah POP TV še vedno več kot pol, a občutno manj kot prejšnje mesece.

Nekoliko bolje vladojoči SMC sicer kaže v aprilski anketi Vox populi, ki jo za časnik Dnevnik in TVS izvaja agencija Ninamedia. Na vzorcu 700 anketirancev je agencija namerila, da bi SDS volilo 13,9 odstotkov vprašanih, sledita SD z 10,2-odstotno podporo in SMC, ki bi jo volilo 7,9 odstotka anketirancev. SMC je v podpori od minulega meseca prehitel DeSUS, ki je s 6,8-odstotno podporo s tretjega padel na četrto mesto v zaupanju javnosti med strankami.

Med najbolj priljubljenimi politiki je še vedno predsednik Borut Pahor, nato komisarka Violeta Bulc in Tanja Fajon. Predsednik vlade Miro Cerar je na nespremenjenem desetem mestu, enako tudi Janez Janša na 17. mesto. Aleš Primc se je uvrstil na 18. mesto.

Komentarjev 21
  • sprehajalec 22:11 24.april 2017.

    Porky, na življenje gledaš zelo preprosto. Oziroma imaš celo prav, če gre janez za zapahe, bo Slovenija kot leta 1980. Cajtengi bodo vsi isti, pa o uspehih primerljivimi s Švicarskimi se bo poročalo. Še Tofa se aktivira smo pa na konju.

  • sprehajalec 22:09 24.april 2017.

    Pravzaprav se je nerodno izrazil. Mislil je na opankarja iz Ljubljane.

  • MihaPu 15:36 24.april 2017.

    Mi smo za Zmagota, Istra je naša, teran je naš, klobasa je naša in pa prosim da Zmagec porihta te šeriatovce vehabiste in da prepovemo to "mirno" religijo islama v naši državi. Islam tukaj nima kaj iskati, saj smo se ...prikaži veče borili proti njim veliko let pred tem in ga pahnili tja kamor spada in sicer v Azijo in na Bližji vzhod. Pri nas so vehabisti usidrani že v vseh medijih na visokih položajih in nam krojijo takšno politiko, kot jim določa hodža/imam iz teroristične celice v Bosni. GREMO SLOVENIJA, POSTANIMO PRAVIČNA DRŽAVA TRADICIONALNIH KRISTJANOV OZ. SLOVANOV in premagajmo te parazite, ki nosijo burke in ki želijo nadvladati nad EU ali pa nad ostalimi ateisti. Trda roka je potrebna.