Šport > Nogomet
21 ogledov

''Jaz in družina bomo vedno Turki''

real madrid trening Reuters
Gostovanje Real Madrida, ki se bo nocoj v Istanbulu pomeril z Galatasarayom, bo za Mesuta Özila nekaj posebnega. Nemški reprezentant turških korenin se je pred leti odločil, da bo igral za Nemčijo, kar mu nekateri turški navijači niso nikoli oprostili.

Mesut Özil se v Turčiji počuti kot doma, saj je deležen velike pozornosti s strani navijačev. Med treningom na stadionu Bešiktaša je nemškega reprezentanta spodbujalo približno 40, 50 turških navijačev, ki so skandirali ''Özil, olé, Özil, olé.''

Nekateri turški navijači Özilu še vedno niso odpustili, da se ni odločil za turško izbrano vrsto, kar jasno pokažejo ob vsakem srečanju obeh reprezentanc. ''Rodil in vzgojen sem bil v tej državi. Uspešen sem bil v reprezentanci do 21 let in zato sem izbral Nemčijo. Jaz in moja družina bomo vedno Turki, vendar rojen sem bil v Nemčiji. V nemškem dresu se počutim bolj udobno,'' je povedal nogometaš Madrida. Özil je do današnjega dne zbral 32 nastopov za izbrano vrsto in dosegel 12 zadetkov.

Reprezentanci Turčije in Nemčije sta se pomerili v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo 2012, kar ni bilo povšeči nogometašu belega baleta. ''Nisem si želel tekme s Turčijo. Moja želja je bila, da obe ekipi prideta v finale,'' je povedal Özil, ki ga ob 20.45 čaka povratna četrtfinalna tekma Lige prvakov proti Galatasarayu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.