Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Je bil Robert Supančič, morilec staršev, priseben ali ne?

ustavno sodisce kladivo Anže Petkovšek
Sojenje Robertu Supančiču, ki je – potem, ko je pred leti umoril mamo – decembra umoril svojega očeta. Danes na sodišču o vsebini njegovega računalnika.

Pred sodiščem je v zadevi zoper obdolženega Roberta Supančiča, ki je decembra lani v Zgornji Kungoti umoril svojega očeta, pričal kriminalist Peter Goršič, ki je odgovarjal na vprašanja glede vsebine zaseženega morilčevega računalnika.

Kriminalist je povedal, da je imel na njem shranjenih okrog 11 tisoč datotek s področja geografije, zgodovine, psihologije, prava, tudi šaha, s katerim se je obdolženi očitno veliko ukvarjal. Kriminalist je izpostavil še fotografijo zelo dobro založene knjižne police z domačo in tujo literaturo, kar naj bi po njegovem mnenju dokazovalo, da gre za zelo dobro razgledanega človeka, 

Še enkrat bodo poslušali izvedenca

Sojenje zoper morilca svojih staršev bi lahko že danes sklenili, vendar se je sodnica odločila še enkrat zaslišati izvedenca psihiatrične stroke Mladena Vrabiča. Zagovornik obdolženega Viktor Osim mu sicer očita, da se je izdelave mnenja lotil premalo angažirano, zato je predlagal angažiranje komisije za izvedenska mnenja pri medicinski fakulteti.

Izvedenec je sicer že dvakrat za zaprtimi vrati jasno povedal, da naj bi bil Supančič med storjenim dejanjem povsem priseben. Sojenje se bo nadaljevalo 23. julija. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lavdan 20:05 13.julij 2015.

    Če so ga zanilmale knjige in šah, je sigurno zrel za norišnico.