Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Je na mariborskem območju na delu požigalec?

Požar Hošnica PU Maribor
Požar v Hošnici. Visoka materialna škoda, dva poškodovana gasilca, sum, da je na delu požigalec.

Ob eni uri ponoči je izbruhnil požar v starinskem lesenem kozolcu v Hošnici, poročajo z mariborske policijske uprave. V kozolcu, dimenzij 16 x 10 metrov, so imeli domačini shranjene različne kmetijske priključke, dve traktorski prikolici, okrog 300 kock otave in 30 okroglih bal sena. Materialno škodo ocenjujejo na 50 tisočakov.

Požar so pogasili gasilci PGD Laporje, Slovenska Bistrica, Poljčane, Videž in Makole, ki so požar pogasili. Dva gasilca iz Poljčan sta se pri gašenju zastrupila zaradi vdihovaja dima; odpeljali so ju v UKC Maribor, kjer so ju zadržali na opazovanju.

Požar Hošnica | Avtor: PU Maribor PU Maribor
Že čez slabo uro je zagorelo še blizu gasilskega doma Laporje; zgorelo je sicer le pet do deset kvadratnih metrov podrasti, do ogrožanja ni prišlo, kljub temu pa policisti sumijo, da sta bila oba požara podtaknjena.

Preiskava je v teku; vse, ki bi karkoli vedeli o nastanku enga ali drugega požara policisti prosijo, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.