Magazin > VIP
66 ogledov

Jackovo življenje polno drog, alkohola in orgij

Jack Nicholson Reuters
Nova biografija o Jacku Nicholsonu razkriva, da je legendarni igralec pravi zabavljač; njegove zabave so redno vsebovale seks, droge in alkohol.

Le nekaj tednov po tem, ko se je Jack Nicholson uradno poslovil od igralskega poklica, je v javnost prišla novica, da so njegovo kariero vseskozi spremljale droge.

Kmalu bo na prodajne police prišla nova biografija o Jacku Nicholsonu, avtorja Marca Eliota, ki razkriva, da se je legendarni igralec ves čas svoje kariere predajal drogam, zvest naj bi jim bil tako ob uspehih kot tudi padcih. Kot pravi avtor, naj bi se vse začelo v zgodnjih 60. letih prejšnjega stoletja, z drogo LSD. "Jackove izkušnje s to drogo so mu spremenile življenje. Ko jo je vzel prvič, je bil prepričan, da je videl obraz Boga. Po uživanju te droge je sanjaril o kastraciji, erotičnih izkušnjah z moškimi, razkril pa je tudi, da kot otrok ni bil zaželen."

LSD je kmalu postal stalnica v njegovem življenju, piše Eliot, in njegov strup se mu je že lepo pretakal po žilah, ko se je lotil pisanja scenarijev. Vmes je redno kadil tudi marihuano, Eliot pa v biografiji razkriva, da je potencialne vlagatelje v film Easy Rider pozdravil kar z džojntom. Karen Black, soigralka v filmu, je nekoč razkrila, da sta bila na snemanju ves čas prisotna alkohol in kokain. Nicholson je kasneje priznal: "Zadetost mi zelo pomaga pri kreativnem pisanju. Lažje se zabavaš."

Le nekaj mesecev po tem, ko se je preselil v Los Angeles, je njegovo stanovanje postalo znano kot "najbolj divje v Hollywoodu", saj so zabave, ki so se odvijale v njemu, spremljale droge, alkohol in seks. "Zabave so trajale dolge ure, na katerih ni manjkalo zapeljivih deklet, ki so bile voljne ustreči vsakemu moškemu in so se prav tako redno zadevale," piše avtor.

Za orgije kupil posebno hišo

Eden od Jackovih prijateljev v tistem času, Harry Dean Stanton, naj bi na igralčevem domu večkrat organiziral "seks zabave", še pravi Eliot in dodaja, da so z orgijami začeli v petek zvečer in končali v ponedeljek zjutraj. "Na orgije so bile povabljene najbolj vroče starelete in lepi mladi moški, nekateri samski, nekateri ne."

Sčasoma je Nicholson že tako uspel, da je zaslužil dovolj denarja in si je lahko kupil hišo le za zabave, ki se je nahajala tik ob hiši njegovega idola, Marlona Branda.

Igral in snifal

Zadevanje mu ni pomagalo le pri pisanju, temveč tudi pri igranju. Njegovo nekdanje dekle Susan Anspach je priznalo, da si je pri igranju prizora v filmu Five Easy Pieces, v katerem joče, pomagal s kokainom. "Večkrat je zapustil prizorišče snemanja, da je šel snifati," je razkrila. Na snemanju filma The Last Detail v Torontu leta 1973 pa naj bi prevladovala marihuna. Z njo se je "grel in zadeval" je zapisal Eliot in dodal, da sta s prijateljem na snemanju "džojnte kadila kot kameli".

Kmalu je spoznal, da njegovo uživanje drog ni več takšna skrivnost, zato je v intervjuju za revijo People nekoč priznal, da uživanje drog "ni nič takšnega". S tem je bržkone izgubil vlogo v filmu Annie, ker je bila igralka Carol Burnett, ki je igrala v filmu, striktno proti zlorabi drog. Kasneje mu je napisala javno pismo, v katerem mu je odgovorila na njegov komentar o drogah. 

Do poznih 80. in zgodnjih 90. let prejšnjega stoletja je Nicholson malce omilil uporabo drog, ker je imel psihične težave, trpel pa je tudi zaradi izgube večih bližnjih prijateljev. A dejstvo ostaja, da so njegove začetke zaznamovale droge, kar prizna tudi sam, je še zapisal avtor knjige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.