Slovenija
61 ogledov

Je po deložaciji res prespal v garaži?

Zoran Vaskrsić Boštjan Tacol
"Noč sem preživel z družino,“ je bil danes skop Zoran Vaskrsič. Kje je prespal, nam ni želel zaupati. Ali je bilo to v garaži nasproti zasežene hiše, ni želel niti potrditi niti zanikati.

Po tem, ko je Zoran Vaskrsić napovedal, da bo noč po deložaciji preživel v garaži nasproti hiše, je bil danes s pojasnili skop. "Noč sem preživel z družino,“ nam je zaupal. Na vprašanje kje, pa ni želel odgovoriti. Ali je bilo to v garaži ali ne, prav tako ni želel pojasniti.

Kot je znano, je včeraj ob pomoči policije sodni izvršitelj deložiral družino Vaskrsić in zapečatil njihovo hišo v Litiji. Kam se bo odselila družina in kako mislijo ukrepati naprej, danes Vaskrsić ni želel povedati. Več nam bo, kot pravi, povedal šele v ponedeljek.

Deložacijo so čeraj spremljali tudi protesti. Policija je med dopoldansko protestno akcijo priprla 19 ljudi, ki so nasprotovali izselitvi družine Zorana Vaskrsića, a so že včeraj vse izpustili. Enega od protestnikov so po izpustitvi odpeljali na urgenco.

V najemu tudi mercedes

Ministrstvo za pravosodje in javno upravo je sicer proučilo primer Zorana Vaskrsića, ki trdi, da je bil deležen pravno nehumane, nečloveške in nepravične sodbe. Med drugim so ugotovili, da je imel v času, ko ni plačal dolga za čiščenje greznice v višini 124 evrov, v najemu (na lizing) vozilo mercedes-benz C 200 CDI, letnik 2004, za katerega je takrat očitno še imel denar.

Po poročilu sodeč se je postopek te izvršbe na predlog lizingodajalca zaradi izterjave glavnice 1.575,98 evra in stroškov začel marca 2010. Ta terjatev je bila sicer avgusta 2010 poravnana iz denarnih sredstev dolžnika pri banki.

Komentarjev 24
  • privat 21:49 17.marec 2012.

    verjami meni...tej sodbi se da uporekati v pravni državi...res pa je da to Slovenija ni,je pa Eu sodišče ,ki bo vsekakor ugodilo dolžniku ! Res pa je da vse to bojo plačali davko plačevalci in ne sodstvo ali sodnica ali ...prikaži več rubežnik! zato ..kje pa je odgovornost sodnikov?? Ja delavci imajo vso odgovornost ,tudi tako ki je ne bi smeli imeti...

  • privat 21:26 17.marec 2012.

    jaz bi tudi grozil...al ti ne bi?? Kaj misliš da ne bi grozil predsednik amerike?? ...to je le človeška prva črta osebne obrambe in človek vsekakor čuti svoj jaz v veliki povezavi z svojo hišo ,družino...

  • privat 21:22 17.marec 2012.

    bojmo se mi naših sodnikov in drugih (cenzura)...bojmo se mi da nismo naslednji ...za zgled pravijo!! Pa kaj res noben ne upa udariti po teh marmornih mizah???Dost je! kake riti so to??