Avto
442 ogledov

Je še kaj hujšega kot napačni BMW M3?

Napaka z barvo
1/2
Facebook
Neki ljubitelj BMW-jev je imel res smolo. Le za las je še ujel naročilo M3 kupeja dosedanje generacije, nato pa so mu dostavili ... no vse prej kot v barvi, ki se pritiče športnemu slovesu.

Kot je za Carscoop povedal eden njihovih ameriških bralcev, se je po osemletnem druženju z M3 E46 odločil za nakup novega V8 bavarskega športnika. A za štirivratnega M3 E90 je bil že prepozen, saj je proizvodnja ugasnila skupaj s prihodom novega rodu F30. Je pa ravno še ujel naročilo za kupeja E92, ki bo šel dokončno v pokoj ravno te dni. 

Namesto na Nürburgring v jok

Bralec je po lastnih besedah kar štiri leta porabil za idejo, kakšnega M3 si želi, domislil in premislil je vsak detajl ter dodatek. Zato je po lastnih besedah tudi zamudil naročilo za E90. Kakorkoli, prek programa individual, ki dovoljuje skorajda brezkončne kombinacije opreme za prihodnje lastnike BMW-jev, je izbral, da bo njegov M3 odet v barvo atlantis blue, ki je ena od zaščitnih barv nemškega športnika. Temu primerno je priredil tudi barvo notranjosti.

Ko so mu sporočili, da je avto nared, ga je odšel iz ZDA osebno iskat v München, saj je želel z avtomobilom čimprej zapeljati na slovito pisto Nürburgring in tako preživeti nepozabne dni. Predaja naj bi se zgodila v stavbi BMW muzeja v Münchnu, kje so razstavljeni vsi aktualni bavarski modeli. Med avtomobili, ki so čakali na kupce, je opazil tudi M3 v  svetlo modri barvi in pomislil je, češ, ta barva mu pa res ne pritiče. A izkazalo se je, da gre ravno za njegov avto. 

Panično je znova preveril vso elektronsko pošto in obrazec naročanja ter ugotovil, da je naročil pravo barvo, a so ga sicer pedantni Nemci hudo polomili in mu avto obarvali ne v temno modro atlantis blue temveč v svetlo modro z imenom atlantic blue. Ena samcata črka mu je uničila sanje, saj so Nemci začeli le skomigati z rameni in mu hiteli pojasnjevati, da je proizvodnja v zaključni fazi in da mu ne morejo narediti povsem novega avtomobila.

"Avto se sestavi le enkrat"

Ena od možnosti bi bila, da mu avtomobil na njihove stroške prebarvajo, ali pa da obstoječo notranjost prenesejo v M3 s pravo zunanjo barvo, a bi to v vsakem primeru pomenilo, da morajo avtomobil popolnoma razdreti, na kar pa kupec ni pristal pod nobenim pogojem. Avtomobil se po njegovem sestavi le enkrat in nikoli več, saj občutek in kvaliteta nista več ista. Povsem nove notranjosti namreč do konca proizvodnje pri BMW ne morejo več izgotoviti, saj so naročila že zaključena.

Kupec je Nemčijo, v kateri naj bi preživel sanjske počitnice, zapustil ogorčen. Trenutno še vedno ni jasno, kako bodo rešili zaplet in ali bo BMW pristal vsaj na to da mu bodo barvno uskladili notranjost okoli 100.000 evrov vrednega avtomobila.

Komentarjev 8
  • Slodrifter 10:18 02.junij 2013.

    kaj mu te mate vi za očitat? če si lahko tip privošči, hvala bogu ne. sicer pa če že zapraviš 100k na avtu, ga pričakuješ takega, kot si ga naročil. kaj vam je tud vseeno ko grete v restavracijo pa ...prikaži več vam namest dunajca prinesejo vampe? so še bistveno dražji avtomobili od te m trojke, vi pa njemu govorite preserator? faušija na 10. potenco, pofuklji slovenski

  • Domen Rozman 15:57 01.junij 2013.

    Na sliki je frozen blue. Tole je atlantis blue https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRb5zJ_cXp4Q3duxszomX80jE0wHn6hmgw79ewO42IgJpVVAMnV

  • širhakl 15:19 01.junij 2013.

    Preseravanje na 10.potenco.