Šport > Nogomet
56 ogledov

Uefa zavestno preprečila preglede nogometnih uradnikov?

Sepp Blatter, Michel Platini EPA
Predsednik nemške zveze Wolfgang Niersbach je pozval k pregledom Fifinih uradnikov, toda ta korak je krovni organizaciji preprečila Uefa, trdi padli prvi mož svetovnega nogometa

Sepp Blatter, ki se uradno še vedno ni poslovil od mesta predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa), je znova izstrelil nekaj ostrih puščic proti Evropski nogometni zvezi (Uefa), o kateri je dejal, da je prepozno podprla preglede nogometnih uradnikov.

Krovna evropska organizacija je pred, med in po majskih predsedniških volitvah na Fifi močno kritizirala Blatterja in njegovo vladavino, številni vidni možje Uefe pa so pozvali Švicarja k odstopu, potem ko je volitve dobil kljub aretacijam 14 sedanjih in nekdanjih članov Fife, ki jih sumijo podkupovanja, izsiljevanja in prevare.

Po tem, ko ni želel uslišati klicev po odstopu, je Blatter presenetljivo le napovedal odhod, v svojem zadnjem ostrem nastopu pa je omenil besede predsednika Nemške nogometne zveze (DFB) Wolfganga Niersbacha o pregledih nogometnih uradnikov, katerim je Uefa po besedah Blatterja vedno nasprotovala.

"Novi član izvršnega komiteja Fife, Wolfgang Niersbach iz Nemčije, je predstavil pobudo, ki jo podpiram," je Blatter zapisal v svoji tedenski kolumni za Fifino revijo, ki so jo objavili na uradni spletni strani. "Predsednik nemške zveze je predlagal neodvisno preverjanje integritete za vse člane najpomembnejših komitejev Fife. S tem je Niersbach dregnil v temo, ki jo je Uefa toliko časa blokirala prek vseh svojih zvez. Bolje pozno kot nikoli. Sporočilo je bilo torej poslano in mora veljati za vse: samo skupaj lahko nadaljujemo s procefom reform. To je nekaj, za kar se bom potegoval do svojega zadnjega dne na položaju."

Komentarjev 1
  • bojovi 23:17 19.junij 2015.

    Platini mora iti z mesta UEFAe, to je kot prvo, za Blatterja pa bomo vidli.