Šport > Nogomet
66 ogledov

Po Ibraimiju odhaja še Mendy

Maribor Rubin Kazan Evropska liga Ljudski vrt Mendy Marcano Gregor Katič
Po včerajšnjem žrebu kvalifikacijskih parov v evropskih nogometnih tekmovanjih v Nyonu je v Mariboru odjeknila vest, da bo po makedonskem Albancu Agimu Ibraimiju vijoličaste zapustil tudi najboljši strelec Jean-Philippe Mendy.

Športni dnevnik EkipaSN v današnji izdaji poroča, da je Jean-Philippe Mendy tik pred podpisom pogodbe z enim od kitajskih klubov. Po informacijah, ki jih je pridobila Ekipa, je 29-letni francoski napadalec senegalskega rodu že na Kitajskem, kjer mora pred podpisom pogodbe opraviti še zdravniški pregled.

Mendy, ki se je z Mariborom veselil dveh naslovov državnega prvaka v letih 2014 in 2015, je vijoličasti dres letošnjih državnih podprvakov prvič oblekel v sezoni 2013/14, potem ko se je 1. julija 2013 mariborskemu klubu pridružil iz Kopra.

Vsega skupaj je za Maribor na 88 odigranih tekmah zabil 37 zadetkov. Robustni 190 centimetrov visoki napadalec se je z Mariborom, ki je ob koncu minule sezone moral primat v državnem prvenstvu prepustiti največjim tekmecem ljubljanski Olimpiji, letos veselil osvojene lovorike v slovenskem pokalu, leta 2014 pa je z Mariborom osvojil tudi slovensko superpokalno lovoriko.

Komentarjev 1
  • dragec 20:37 21.junij 2016.

    Kad naš brod tone..tone..