Šport > Moto športi
34 ogledov

''Schumacher se še vedno bori''

michael schumacher EPA
Prvi mož Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Jean Todt je ponudil manjši vpogled v zdravstveno stanje Michaela Schumacherja.

Potem ko je o sedemkratnem svetovnem prvaku nedavno spregovoril njegov dober prijatelji in dolgoletni sodelavec Ross Brawn, se je zdaj oglasil tudi Jean Todt, ki javnosti sporoča, da Schumacher ''nadaljuje svojo bitko''.

Konec decembra bosta minili dve leti od padca, ki je pretresel dirkaški svet in življenje družine Schumacher postavil na glavo. Od takrat so informacije o stanju upokojenega dirkača skope, njegova zasebnost pa skrbno varovana.

V javnost vsake toliko pricurlja nova informacija o vrtoglavih stroških zdravljenja, ki naj bi presegli 13 milijonov evrov, po nekaterih namigovanjih pa naj bi Nemec tehtal samo še 45 kilogramov.

Schumacher je v svoji karieri zbral 91 zmag na dirkah za veliko nagrado, a najpomembnejša dirka njegovega življenja še traja. Nekdanji tehnični šef Ferrarija Ross Brawn je nedavno dejal, da upanje vedno ostaja, podobno optimističen pa je Todt, ki po nesreči ostaja v rednih stikih z družino Schumacher.

''Prejšnji teden je bilo zelo zanimivo, ko je Lewis Hamilton osvojil tretji naslov prvaka. Videli ste številke, ki so jih primerjali s sedmimi naslovi Michaela Schumacherja. Ponosen sem na to, kar je dosegel. Včasih pozabimo, kaj mu je uspelo. On je moj dober prijatelj, z njegovo družino smo si zelo blizu. Michaela pogosto vidim, še vedno se bori in mi se moramo boriti skupaj z njegovo družino,'' je pred sobotnimi kvalifikacijami za VN Mehike dejal Todt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.