Šport
22 ogledov

Jeglič: Verjamem v nas

slovenski hokejisti EPA
Za slovensko reprezentanco sta na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju v Ostravi prvi tekmi. Po točkah je Slovenija še na ničli, vtis pa je bil po drugi tekmi z Rusijo že boljši kot na prvi. V slovenskem taboru so prepričani, da lahko sestavijo tudi tri dobre tretjine in nastope nadgradijo tudi s kakšno zmago.

Po bledi predstavi na prvi tekmi z Belorusijo selektor Matjaž Kopitar ni bil najboljše volje. Predvsem zaradi pristopa nekaterih igralcev, ki so se po njegovem mnenju preveč zanašali samo na prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka. Prav njun napad je sicer zaradi težav z bolnim Janom Urbasom doživel največji udarec, po katerem si vsaj na prvi tekmi Slovenci niso opomogli. Kopitar je iskal ustrezno zamenjavo, a je ni našel, na drugi tekmi je bil v tem napadu kapetan Tomaž Razingar. Do torka naj bi bil Urbas že nared, tako da bodo v ekipi po Rusiji spet spremembe.

Zdaj s Slovaki

"Veseli me, da se je videlo, da ko smo krajšali klop, ni bilo pretirane utrujenosti. Zdaj naj se spočijejo, potem naredimo sestanek in trening. Potem pa normalno na večerno tekmo. Prepričan sem, da bomo pripravljeni za to tekmo," pravi selektor Kopitar o naslednjih tekmecih Slovakih.

"Na prvi tekmi je bila priložnost, pa je nismo izkoristili. Če bi nas nadigrali in če bi bili boljši ... tako pa mi vseskozi misli begajo nazaj," še pravi selektor o prvi tekmi z Belorusi. Pred tekmo s Slovaško je opozoril, da, čeprav se Slovaki na tem SP za zdaj še niso preveč izkazali, to ni reprezentanca, proti kateri bi si lahko že vnaprej vpisali točke. Nenazadnje pa imajo tudi že štiri točke, za dve zmagi po kazenskih strelih oziroma podaljšku.

Proti Rusiji so lahko Slovenci nastopili bolj neobremenjeno, saj proti svetovnim prvakom nihče ni pričakoval čudeža. A začetek je bil podoben kot na prvi tekmi, Rusi so takoj pokazali zobe in še preden so se Slovenci dobro zavedli, so bili globoko v zaostanku.

Dilema v golu
Luka Gračnar | Avtor: EPA EPA

Nadaljevanje je bilo nato boljše. Bolj ko se je tekma nagibala proti koncu, bolj enakovredni so bili Slovenci. Kopitar je po tekmi priznal, da je razmišljal tudi o tem, da bi iz vrat potegnil vratarja Luko Gračnarja, a se za to le ni odločil, ker je njegova ekipa zaostajala za dva gola. Prav z vratarjem bo povezana še ena dilema pred tretjo tekmo. Kopitar ocenjuje, da nobeden od njiju, ne Gračnar ne Robert Kristan proti Belorusom, ni igral na pravi ravni, zato bo odločitev o tem, kdo bo branil proti Slovaški, težka.

"Včeraj sem iskal in spraševal moje v ekipi, kje naj najdem varianto, da sem ga jaz 'usral'. Pa so se strinjali, da je ni bilo. Če bi prvo igrali z Rusi, pa drugo z Belorusi, bi bilo mogoče drugače. Ne vem, morda smo mentalno malo prešibki ... res je, da včasih pride do nasprotnega učinka. Nazadnje je bilo vse skupaj kot nekakšna zavora," je Kopitar skušal še najti odgovore na to, zakaj ni šlo na prvi tekmi.

Sestaviti tri dobre tretjine

Tudi igralci so, sicer precej izčrpani po tekmi, ugotavljali, da so bili deli predstav proti Belorusiji in Rusiji dobri, treba bo le sestaviti vse skupaj v eno tekmo. "Sestaviti moramo tri dobre tretjine. Nadgradili smo svojo igro, a imamo še rezerve. Treba je to vreči iz sebe in iti na zmago," pravi Anže Kopitar.

slovenija hokej slovenska reprezentanca  | Avtor: EPA EPA
Tudi Žiga Jeglič je bil po tekmi prepričan, da kljub dvema porazoma ni vse slabo. "Zelo dober začetek do prvega gola, potem pa malo medlo v obrambi, dobili smo dva gola in še tretjega iz njihovega odličnega 'power-playa'. A se nismo dali, mogoče tudi Rusi niso bili tako motivirani. Na koncu smo se kar dobro upirali in smo lahko ponosni na našo igro, moramo jo nadgraditi za tekmo proti Slovakom in še naprej."

Zaradi dveh zaporednih tekem je bilo proti Rusiji težko, a zdaj vendarle pride dan premora. "V prvi tretjini smo imeli še malo zabite noge, med tekmama je bilo samo 16 ur in še malo grenkega priokusa s prve tekme. Če bi jo začeli bolje, bi se lahko bolje izšlo. A na to se ne smemo ozirati, veliko je še tekem, točk, nasprotnikov, ki se jih da premagati. Verjamem v nas," še pravi Jeglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.