Slovenija
393 ogledov

Jelena Aščič ne bo več vodila TV Dnevnika

Manica Ambrožič, Jelena Aščič, Dejan Ladika, Ivo Kores bo pridružil Ivo Kores Jani Ugrin, RTVS
Oddaja Tarča le še do novega leta, Anžin naj bi se spogledoval z Beogradom.

V ponedeljek si bomo Televiziji Slovenija (TVS)  lahko ogledali prenovljeni Dnevnik in Odmeve. Osrednji informatini oddaji bosta dobili novo grafično podobo, prenovljen bo studio. Spremembe se obetajo tudi pri voditeljih, Slovenske kronike v sklopu Dnevnika ne bo vodil drugi voditelj, pač pa bo celotni Dnevnik vodil en sam voditelj. Med njimi pa po naših podatkih ne bo več med gledalci precej priljubljene Jelene Aščić, dobitnice viktorja in novinarske nagrade za izstopajoče novinarske stvaritve v letu 2010. 

Varovanec Ljerke BiIzilj ostaja na voditeljskem stolčku

Jelena Aščić | Avtor: Zaklop.com Zaklop.com
Jelena Aščić je pri vodenju Dnevnika zamenjala Jasmino Jamnik, ko je ta odšla na porodniški dopust. Do vrnitve Jamnikove bo Dnevnik po naših podatkih vodila Elen Batista Štader.  Na voditeljskem stolčku pa kljub številnim kritikam tako gledalcev kot sodelavcev, ostaja varovanec direktorice TVS Ljerke Bizilj, Ivo Korez. Dnevnik bosta med tednom še naprej vodila tudi Dejan Ladika in Manica Ambrožič.

"Kaotične razmere so kontraproduktivne"

Ta in druge zamenjave, različne informacije o tem, koliko je dejansko stala prenova osrednih informativnih oddaj ter namigovanja o astronomskih honorarjih nekaterih sodelavcev Ljerke Bizilj, hkrati pa napoved o odpuščanju honorarnih sodelavcev, pa na hodnikih TV Slovenija še vedno povzročajo veliko vznemirjenje. Uredniki naj bi pred kratkim dobili navodilo, da v svojih redakcijah predlagajo, kdo so ljudje, ki bi jih lahko odpustili. V aktivu novinarjev opozarjajo, da informacij, kaj načrtuje vodstvo, nimajo."Kaotične razmere so čedalje bolj kontraproduktivne, kar se odraža tudi na ekranu. Kakovostni izdelki lahko nastajajo le v okolju, ki spodbuja in omogoča kreativnost, dobre odnose in dobro organizacijo dela," so zapisali.

RTV: Odpuščamo pogodbene sodelavce

"Drži, da z nekaterimi pogodbenimi sodelavci ne bomo podaljšali sodelovanja. Razlogi: če na primer v programski shemi ni več določenih programskih vsebin, seveda ni potrebe, da bi s pogodbenimi sodelavci, ki so delali na tem področju, še naprej sklepali pogodbe za nekaj, česar v programu ni več. Posebej poudarjamo, da gre za prekinitve sodelovanja s pogodbenimi sodelavci in ne za odpuščanja," pa na vprašanje o odpuščanjih odgovarja TV Slovenija.

Odhaja Boštjan Anžin v Beograd?

Vodstvo TV Slovenija se prav tako še vedno ni odločilo, kaj bo z oddajo Tarča. Po sprva predvideni ukinitvi oddaje, so RTV sporočili, da Tarča vendarle ostaja v jesenski programski shemi. Oddajo, ki jo bo še naprej vodil Boštjan Anžin pa naj bi po naših podatkih, ukinili z novim letom. Anžin, ki je bil pred vodenjem Tarče, dopisnik iz Berlina, naj bi veljal za resnega kandidata za dopisnika iz

Ema 2011, Vanja Vardjan | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Beograda od koder se po dveh mandatih vrača Marta Razboršek.

Kaj bo delal Vanja Vardjan?

Razpis za dopisnika v Beogradu bo TVS objavila v kratkem. Pojavljajo se ugibanja, ali se bo nanj prijavil tudi Vanja Vardjan, ki se v ponedeljek, po ukinitvi dopisništva v Zagrebu, vrača v Ljubljano. Vardjan je že bil dopisnik TV Slovenija v Beogradu, pred tem pa v Makedoniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 09:41 28.avgust 2015.

    A je to res tako udarna novica, da že dva dni smeti na prvi strani?

  • macola 20:43 27.avgust 2015.

    Zakaj bi bila RTV drugačna štala, kot je vse v tej državi???.....(UKC, sodstvo, DARS, državne banke, firme....)