Slovenija
18 ogledov

Jelinčič Kresalovi rekel preveč

Zmago Jelinčič Žurnal24 main
Zmago Jelinčič bo moral zaradi besed, ki jih je dejal o Katarini Kresal, sesti na zatožno klop, saj je bila zoper njega vložena obtožnica.

Prvaku izvenparlamentarne SNS in predsedniškemu kandidatu Zmagu Jelinčiču tožilstvo očita kaznivi dejanji žaljive obdolžitve nekdanje ministrice Katarine Kresal in Gorana Klemenčiča, ki je bil v času dejanja desna roka Kresalove, danes pa je predsednik protikorupcijske komisije.

Dejanje ima podlago v policijski akciji marca 2010, ko je bil zaradi izsiljevanja prijet poslanec SNS Srečko Prijatelj, hkrati pa sta bila na zaslišanje zaradi domnevnega nezakonitega dogovarjanja glede zemljišč za letalski muzej odpeljana tudi Jelinčič in takratni kmetijski minister Milan Pogačnik.

Jelinčič je kasneje javnosti pokazal dokumente, ki naj bi vsebovali elektronsko komunikacijo med takratnim državnim sekretarjem na ministrstvu za notranje zadeve Klemenčičem in ministrico Kresalovo in naj bi dokazovali, da je Kresalova osebno usmerjala policijsko preiskavo. Tako Kresalova kot Klemenčič sta komunikacijo zanikala, tudi Jelinčič sam pa je nato javno dejal, da ne ve, ali je dokument verodostojen, poroča Delo.

Vseeno pa so bile njegove izjave o domnevni vlogi Kresalove dovolj, da je tožilstvo sprožilo preiskavo in aprila vložilo obtožnico. Maja je ta postala pravnomočna, predobravnavni narok pa še ni razpisan.

Komentarjev 6
  • mazid 17:48 08.junij 2012.

    dej ne furej depro, pejd raj peš

  • depresija 15:33 08.junij 2012.

    koj za janšo!

  • anja.scuka 12:08 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **