Šport
20 ogledov

Jeranko srebrn na SP

Samo Jeranko potapljanje Reševalni pas/Twitter
Slovenski potapljač Samo Jeranko je v sredo na svetovnem prvenstvu na Cipru osvojil srebrno medaljo v prostem potapljanju v disciplini potop s plavutjo.

Zmagal je Rus Aleksej Molčanov, ki se je potopil kar 123 metrov globoko, Jeranku in Hrvatu Goranu Čolaku, ki sta si razdelila srebro, pa so namerili globino 108 metrov.

"Vedel sem, da sem v igri za najvišja mesta. A hkrati sem se zavedal, da mi pogoji ne omogočajo varnih potopov na rekordne globine. Že v predtekmovanju sem izboljšal državni rekord, tokrat pa sem vse misli usmeril v minimalno tveganje, saj sem samo tako lahko nastopil sproščeno in se boril za uvrstitve na zmagovalni oder," je po tekmi povedal Jeranko, ki je imel tako kot sotekmovalci težave z visokimi valovi.

"Vedel sem, da nas v Limassolu čakajo izredno težki pogoji. Večji del sezone sem se pripravljal na Jadranu, kjer so pogoji še težji. Globino 108 m sem dosegel hitreje, kot sem pričakoval, saj je celoten potop trajal manj kot tri minute," je še dodal edini Slovenec na tekmovanju, ki je pred tremi meseci že osvojil bronasto medaljo, takrat na bazenskem svetovnem prvenstvu v statični apnei.

V ženski je prvo mesto osvojila Japonka Misuzu Okamoto.

Prvenstvo se bo končalo v soboto z disciplino prosti potop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.