Šport
35 ogledov

Jerebovi manevri niso prestrašil "orlov"

Kranjec Prevc Dežman Grobnik skakalci Goodyear Dunlop Sava Tyres
1/12
Žare Modic za Foto Modlic
Slovenski smučarji skakalci, junaki letošnjih olimpijskih iger v Sočiju, so obiskali deseti slovenski dan na Grobniku, kjer so znova dokazali, da se ne prestrašijo kar tako.

Peter Prevc, Robert Kranjec, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Nejc Dežman in Jure Šinkovec so na motociklistično dirko na Grobnik na povabilo podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires prišli skupaj s trenerjema Goranom Janusom in Nejcem Frankom.

"Orle" je po mokri progi v Dunlopovem avtomobilu za reli drugega za drugim zapeljal Andrej Jereb, najboljši slovenski voznik relija, a mu fantov, ki adrenalin "jejo za zajtrk", ni uspelo prestrašiti.

Noče tvegati poškodbe na mokri progi

"S takšnim profesionalcem za volanom, kot je Andrej, in na urejeni progi človeka nima biti česa strah," je po vožnji povedal Kranjec in dodal, da je občutek na progi v avtu povsem drugačen kot na motorju, ki ga Robert seveda dobro obvlada, dobro pa pozna tudi grobniško progo, ki jo je s svojim dirkalnim motociklom že večkrat prevozil.

"A v dežju z motorjem nikoli ne grem na progo, saj imam nekaj skakalne kariere še pred sabo in ne bi rad tvegal poškodbe," je svoje prioritete kljub ljubezni do motorjev jasno postavil Kranjčan in nato le priznal, da se z avtom še nikoli ni peljal tako hitro in da je na prvem ovinku mislil, da bosta z Andrejem zletela s proge. Za kaj takšnega seveda ni bilo prav veliko možnosti.

Ni se hotel zameriti Slovencem

"Potrudil sem se, da je bil prikaz vožnje adrenalinski, a hkrati varen, saj res ne bi hotel biti krivec za to, da bi Slovenci ostali brez katerega izmed naših vrhunskih športnikov," je po koncu voženj povedal nasmejani Jereb in dodal: "Bilo je super, fantje so zelo prijetni in jih ni bilo prav nič strah, čeprav se je dalo kljub dežju na progi začutiti kar nekaj hitrosti."

Dan na Grobniku pa se je s tem šele dobro začel, saj je bil vrhunec dogajanja seveda popoldanska motociklistična dirka, ki so si jo z zanimanjem ogledali tudi naši skakalci.
Marsikoga je, poleg zvoka hrumenja motorjev, ogrel tudi pogled na članice plesne skupine Zmajčice, ki so s svojimi nastopi dvigovale temperaturo v Dunlopovem šotoru, kjer so bile predstavljene nove pnevmatike za motocikle iz tekmovalnega, cestnošportnega in motokros programa, med njimi najnovejša pnevmatika Dunlop SportSmart².

Ta tehnološko napredna pnevmatika za športna motorna kolesa zagotavlja udobje, vrhunsko vodljivost, optimalen oprijem na mokri in suhi podlagi, vzdržljivost in vožnjo pri veliki hitrosti. Tehnologijo, na kateri temelji pnevmatika SportSmart², je razvila Dunlopova evropska raziskovalno-razvojna ekipa, izhaja pa iz izdelkov, ki so dosegli številne zmage na dirkah, kot je D212 GP Pro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.