Šport > Nogomet
83 ogledov

Mathieu na operacijo meniskusa

Jeremy Mathieu EPA
Branilec Barcelone in francoske izbrane vrste Jérémy Mathieu je naslednji, ki se je poškodoval med reprezentančno akcijo.

Kot je danes sporočila Barcelona, si je Jérémy Mathieu na torkovi tekmi med Francijo in Rusijo poškodoval meniskus desnega kolena in bo moral na operacijo.

Resnost poškodbe je razkril šele današnji podrobnejši zdravniški pregled, so sporočili Katalonci. Nogometaš je na tekmi z Rusijo v Parizu, ki so jo Francozi dobili s 4:2, igral le osem minut, v igro je vstopil v drugem polčasu, potem pa kmalu odšepal z igrišča.

Mathieuja bodo operirali v četrtek, tako da bo zanesljivo moral izpusti sobotni Clásico proti Realu, za zdaj pa še ni jasno, kako dolgo bo trajalo okrevanje oziroma če bo pravočasno nared za nastop za Francijo na junijskem domačem evropskem prvenstvu.

Laporte bo počival tri ali štiri mesece

Laporte Messi Barcelona Athletic Bilbao BBVA | Avtor: EPA EPA
Branilec bilbajskega Athletica Aymeric Laporte je že končal sezono. Na tekmi francoske nogometne reprezentance do 21 let si je zlomil gleženj in že prestal operacijski poseg v Bilbau. Pričakujejo, da bo okrevanje trajalo od tri do štiri mesece.

Athletic v četrtfinalu evropske lige čaka branilka naslova Sevilla, v domačem prvenstvu pa za mesti, ki vodijo v Ligo prvakov, zaostaja za sedem točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.