Magazin > VIP
177 ogledov

Jernej Tozon ni mogel z otoka

jernej tozon
1/4
Agencija Ekskluzivno
Čuk Jernej Tozon to poletje preživlja zelo aktivno. Če ni na odru, pa vsak prosti trenutek izkoristi za druženje in potepanje s prijatelji.

Pred tedni je šel na jadranje, kar je že tradicionalen dopust, ki ga Jernej preživi v družbi 4 prijateljev, med njimi je Aleš Bartol iz Mambo Kings. V Trogirju sta Jernej in Bart s prijatelji naletela tudi na neurje. "Obtičali smo na otoku Levernaka na Kornatih in nismo mogli nikamor!,“ so zaupali.

Na otoku ni niti vode niti elektrike ... Na srečo si je skupinica znala sama naloviti ribe za večerjo. Zaloge so imeli še za en dan in upali so, da se bo vreme umirilo, da bi lahko kmalu izpluli. In res je bilo tako. Jernej je bil še posebej vesel, da je tik pred odhodom na morje preživel pet dni v naravi, kjer se je s pomočjo prijatelja Braneta  Červeka, ki je dve leti živel z avstralskimi domorodci, od njega naučil preživetja v naravi. Poznavanje divjih rastlin in njihovo uporabo, pomembnost vode, kje in kako jo lahko najdemo oz. filtriramo, kako zanetimo ogenj na primitiven način - vse to mu je zdaj na Kornatih prišlo prav. Po srečni vrnitvi domov je Tozon skočil še na zanimivo podvodno ekspedicijo na Mlet, kjer se je potapljal na dah in užival v prekrasnih odkrivanjih tamkajšnjih podvodnih uval. 

Komentarjev 2
  • izRODEk 21:14 26.avgust 2016.

    Članek kot nalašč za Šaleharjevo Latrino na Valu 202! :)Toplo priporočam, da greste enkrat na kakšno vrtno veselico s kakšnimi MIJAV ali Čuki. Vam bo mogoče končno kapnilo, zakaj je preCednik republike neki Pahor, predsednik vlade RS pa ...prikaži več celo en bebavi Cerar. In na plečih koga se SD in SDS že 25 let dajeta za oslovo senco. :)

  • KOJAK 21:12 26.avgust 2016.

    O fak ker car...