Šport
38 ogledov

Jesen pozdravilo skoraj 1000 tekačev

tekaški pozdrav jeseni na krasu 2011
1/33
Miha Grgič Jelen
V soboto je v znamenju prijetnega rekreativnega vzdušja, zlatorumenih jesenskih barv in vonja po kraških specialitetah minil Tekaški pozdrav jeseni na Krasu, ki je na ceste okrog Sežane privabil slabih 1000 udeležencev. Prilagamo osveženo fotogalerijo!

Ob koncu letošnje tekaške sezone lahko čiste vesti trdimo, da je Kras postal eno izmed najpomembnejših zbirališč tekačev in tekačic v Sloveniji. Letošnji že 11. Mali kraški maraton je dokazal, da je rekreativna in netekmovalna usmeritev prava, ljubitelji teka pa so se izkazali tudi na Tekaškem pozdravu jeseni na Krasu.

Ta je v Sežano privabil skoraj tisoč tekačev in tekačic, kljub temu, da posebnih kategorij ni bilo razpisanih in da so vsi tekli brez čipov. Noge so raztegnili predvsem za svojo dušo, veselje in dobro počutje. In prav to je bistvo druženja na kraški gmajni, ki je nepregledni koloni tekačev na poti proti Orleku in nazaj ponujala izrazite jesenske barve. Domačini so na burjo že vajeni, a tokrat ta ni prizanašala nikomur. Celoten teden je bilo v Sežani in okolici pravo zatišje, kot da bi se ta pripravljala na nekaj velikega, morda prav na množico rekreativcev. Toda ti so burji pokazali zobe in jo premagali ter se na koncu okrepčali z značilno kraško joto.

Ta je zadišala ministrici za obrambo Ljubici Jelušič, ki je v cilju navijaško razpoložena čakala na cehovskega kolega ministra za zunanje zadeve Samuela Žbogarja. V otroškem varstvu so na starše čakali najmlajši, ki so 300 metrov Cicihopa opravili že pred štartom glavne preizkušnje.
Prav je, da ob tem naštejemo tudi tri najhitrejše v absolutnih konkurencah. V ženski konkurenci sta zmagovalki Metki Bulc družbo na stopničkah delali še drugouvrščena Kristina Bele in tretja Jana Strahinič. V moški konkurenci je bil najhitrejši Marko Grobelšek, za njim pa sta v cilj prišla Davor Krašovec in domačin Aleš Suhadolnik – Suhi. Poleg vodenega ogrevanja jih je večina izkoristila še možnost snemanja tehnike teka, maserji Pulz športa pa danes najbrž čutijo močan "muskelfiber", saj je bilo zanimanje za brezplačno masažo v cilju znova veliko.

Kras se je tako poslovil od tekaške sezone, a ko se bo sneg v gorah že močno talil in ko bodo poganjali zvončki in trobentice bo na vrsti nova preizkušnja. 25. marec 2012 bo otvoril tekaško dogajanje v Sloveniji, Božo Dragan s sodelavci pa bo pripravil že 12. Mali kraški maraton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.