Slovenija
27 ogledov

"Janša ne načrtuje rekonstrukcije vlade"

Vinko Gorenak Saša Despot
Gorenak in Pličanič o morebitni zamenjavi ne vesta nič. "Predsednik vlade ne načrtuje nobene rekonstrukcije vlade," so sporočili iz kabineta premierja. Bralci našega portala so mnenja, da Janševa vlada ne bo preživela vroče jeseni

V kabinetu predsednika vlade so v sporočilu za javnost zapisali, da vlada vlaga vse svoje napore v pripravo protikriznih ukrepov in proračunov za leto 2013 in 2014.

Janša naj bi zamenjal dva ministra

Kot piše Požareport, ki navaja svoje vire iz vladnih strank, naj bi jeseni prišlo do prve rekonstrukcije v tej vladi.

Premier Janez Janša naj bi zamenjal dva ministra: notranjega Vinka Gorenaka iz SDS in ministra za pravosodje Senka Pličaniča iz Državljanske liste.

Senko Pličanič na obisku ljubljanske upravne enote | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Sporna reforma

Povod za zamenjavo Pličaniča naj bi bila reforma sodnega sistema, vedno manj podpore naj bi imel tudi v vrstah svoje stranke. Da razmišlja o zamenjavi Gorenaka, naj bi Janša omenil že na seji izvršilnega sveta SDS pretekli četrtek, piše Požareport.

Težave naj bi se začele med pogajanji s policijskima sindikatoma, ko je Gorenak s svojimi izjavami še dodatno pregreval ozračje.

Sporna naj bi bila tudi nedavna aretacija novinarja Vladimirja Voduška.

Že ponudil odstop?

Kot je Gorenak zapisal na svojem blogu, je odsoten do jutri. Požareport pa navaja govorice, da naj bi Gorenak premierju že ponudil svoj odstop.

Kot morebitna nova vodja notranjega ministrstva pa naj bi se že omenjala Barbara Brezigar in Dragutin Mate.

Komentarjev 22
  • Žurnalček 09:49 24.julij 2012.

    Ne, samo Kitajska je absolutni gospodar sveta.

  • Žurnalček 09:46 24.julij 2012.

    Rekonstruiral bo narod jeseni vso farško bando !

  • KLOBO 21:04 23.julij 2012.

    izrodek!!! Izgleda, da so ti Nemci ali Italijani posilili mamo in si prišel na svet kot izrodek!! Drugače ni možno razumeti tvoj hostarski nagon, ki se kaže v vsaki tvoji besedi!! Daj se že skuliraj saj nisi več v hosti!!