Šport
77 ogledov

Jesenice brez lige Ebel

Žan Us, hokej Jesenice Olimpija Saša Despot
Železarji bodo tudi v naslednji sezoni ostali brez nastopanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

V zadnjih mesecih se je vodstvo jeseniškega kluba trudilo, da bi bil HDD Sij Acroni Jesenice v sezoni 2016/2017 znova član lige Ebel, a se to ne bo zgodilo. Vodilni možje lige se niso odločili za širitev tekmovanja.

"Vodstvo kluba je skupaj z svojimi poslovnimi partnerji izpolnilo vse pogoje iz razpisne dokumentacije za našo pridružitev ligi v novi sezoni, zato je bil izmed osmih kandidatov naš klub izbran v finalni izbor. HDD Sij Acroni Jesenice in MAC Budimpešta sta postala uradna kandidata za pridružitev ligi," so o svojih začetnih prizadevanjih sporočili iz jeseniškega kluba.

"Obveščeni smo bili, da bo sprejeta odločitev o širitvi lige dne 07.04.2016 na sestanku v Salzburgu na katerem sem kot predsednik kluba predstavili naš klub in projekt. Na samem sestanku je bilo pojasnjeno, da odločitve omenjeni dan še ne bo, saj si bo vodstvo lige vzelo dodatnih 14 dni za premislek in odločitev, kar je bilo iz strani časovnega vidika sila neprijetna novica za naš klub. Odločitev nato ni bila sprejeta niti do konca aprila, ampak je bilo prestavljeno odločanje o širitvi lige na današnji dan, ko poteka kongres lige Ebel," je naslednje korake vodstva lige pojasnil predsednik kluba Anže Pogačar.

"V obdobju zadnjega meseca je vodstvo lige naročilo revizorski hiši iz Dunaja pregled poslovanja našega kluba (za poslovanje kluba smo prejeli pozitivno mnenje) in zahtevalo od našega kluba predložitev podpisanih sponzorskih pogodb za celotni proračun v sezoni 2016/2017 in podpisane pogodbe o sodelovanju z igralci za sezono 16/17. Zadnjih dveh pogojev klub iz objektivnih razlogov ni mogel izpolniti. Nismo želeli prositi sponzorjev za predčasni podpis sponzorskih pogodb z klubom, dokler klub ni član lige Ebel (podpisali so pisma podpore) ravno tako klub ni želel zavajati igralcev in podpisati pogodb z njimi," je še razložil Pogačar.

In odločitev? "Vodstvo lige nas je pred kratkim obvestilo, da na današnjem kongresu naš klub ne bo sprejet v ligo Ebel. V sezoni 2016/2017 v športnem parku Podmežakla na Jesenicah tako žal ne bomo spremljali tekem lige Ebel," je javnost seznanil predsednik jeseniškega kluba.

Olimpija ostaja v ligi

V razširjenem avstrijskem prvenstvu pa ostaja HDD Telemach Olimpija. To so na skupščini sicer opozorili, da pričakujejo nadaljevanje ukrepov za sanacijo kluba in izpolnjevanje obveznosti v dogovorjenih rokih.

Vodstvo kluba je v preteklih tednih na poziv vodstva lige zbralo in pripravilo obsežno dokumentacijo, na podlagi katere je bilo izdelano tudi revizijsko poročilo, ki ga je za potrebe vodstva lige Ebel pripravila revizijska družba. Poročilo ugotavlja, da se situacija v klubu izboljšuje, a da še vedno obstajajo določene zadeve, ki jih mora Olimpija v kratkem odpraviti, da bi lahko nemoteno nadaljevala prihajajočo sezono.

Ljubljanskemu klubu, ki ima že dolgo časa velike finančne težave, je vodstvo tekmovanja tako postavilo zahteven pogoj za nadaljevanje sodelovanja: do 15. junija morajo v klubu iz Tivolija poravnati vse zaostale finančne obveznosti do igralcev iz sezone 2015/16.

hokej | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Vesel sem, da ostajamo člani lige Ebel, saj je bilo s strani igralcev in vodstva vloženega ogromno dela, naporov in odrekanja, da društvo nadaljuje z igranjem v tako kakovostni ligi. Zahvaljujem se vodstvu lige Ebel in vsem klubom družine Ebel za zaupanje in podporo, kakor tudi HZS, ki je izrekla jasno podporo HDD Telemach Olimpija za igranje v ligi. Ogromno dela nas se čaka, predvsem pa pomoči in razumevanja pri sponzorjih, ampak zaveze, ki smo jih sprejeli so uresničljive in z veseljem gledamo v prihodnjo sezono," je po odločitvi dejal predsedni Olimpije Marko Popovič.

V ospredju bodo pri Olimpiji zdaj marketinške aktivnosti in sestavljanje moštva za sezono 2016/17.

"Ekipe v ligi so se soglasno izrekle za to, da ljubljanski klub ostaja. Odločili smo se, da nadaljujemo sodelovanje z našimi dolgoletnimi slovenskimi parterji in ohranimo uspešen format tekmovanja z 12 ekipami. To ni bila odločitev proti klubu MAC, ki je vse pogoje profesionalno izpolnil in dokazal, da je v prihodnosti zrel za sodelovanje v ligi Ebel. Jeseni 2016 bomo na naslednji skupščini odločali o ekipah za sezono 2017/18," je današnje dogajanje sicer strnil predsednik lige Peter Mennel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.