Slovenija > Črna kronika
178 ogledov

Požar na Jesenicah še vedno gasijo

Požar Jesenice Andraž Sodja
Gasilci se še vedno borijo s požarom na Jesenicah.

Vodja operative in poveljnik prostovoljnih gasilcev Jesenice Robert Kejžar  je za STA povedal, da gašenje požara v poslovno-stanovanjskem objektu na Slovenskem Javorniku še traja. Predvideva, da bodo z ekipami posamezna žarišča požara gasili še čez noč. Vsi evakuirani, razen stanovalcev objekta, so se že lahko vrnili na svoje domove. 

Vstop v objekt je tvegan. "Čakamo še oceno statika, ki bo ocenil, ali je vstop v objekt varen. Do takrat pa bomo žarišča kontrolirali brez vstopanja v prostor," je razložil. Statik bo po Kejžarjevih besedah ogled opravil v petek dopoldne.

Gasilci so uspeli zadržati požar v kleti objekta, se je pa povsod razširil dim. Jutri bodo objekt pregledali in ocenili, ali bodo lahko stanovalci prišli nazaj ali bo treba izvesti kakšna dela. Evakuirali so tudi stanovalce iz okoliških hiš, ki pa so bili evakuirani le od ene do dveh ur. 

Zagorele naj bi pnevmatike

Okoli 13.30 je na Slovenskem Javorniku na Jesenicah zagorelo v poslovnem objektu. "Zagorele naj bi pnevmatike. Iz objekta se še vedno vali gost dim," je kmalu po izbruhu požara sporočil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos. "Cesta Janeza Finžgarja na Slovenskem Javorniku bo zaradi požara predvidoma zaprta najmanj do jutri opoldan."

Plevmatike so se vnele zaradi svetilke

"Zagorelo je v kleti pod avtomobilskim salonom, s stropa naj naj bi na gume padla svetilka, zato so se pnevmatike vnele," je za Žurnal24.si povedal domačin. V salonu naj bi ogenj že pogasili, gori pa še v kleti iz katere prihaja gost dim, slišati je bilo tudi dve eksploziji.

V kleti še gori

Ogenj se je vnel v hiši, ki stoji v strnjenem naselju. Policisti in interventne službe so stavbo izpraznili. "Iz previdnosti pa poteka tudi evakuacija ljudi iz sosednjih objektov in stanovanjskih hiš. Cesta je zaprta, gibanje na zavarovanem območju pa ni dovoljeno," je ob začetku intervencije sporočil Kos. 

Policija je stanovalcem v ožji in širši okolici svetovala, naj zaradi gostega dima zaprejo okna in se ne približujejo območju. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • pesnik51 18:23 29.december 2016.

    aja in zaradi 20-ih pnevmatik skuri cel salon? In se potem trese, kaj mu bo zavarovalnica našla v drobnem tisku ..

  • ode 18:14 29.december 2016.

    Larifari! Pnevmatike se NIKOLI ne bi vnele zaradi svetilke - in to električne. Če bi bila svetilka na olje ali petrolej, kot v srednjem veku, bi človek še mogoče verjel. Verjetno se je spet nekdo znebil odvečnih nevarnih odpadkov v ...prikaži več obliki starih pnevmatih in nato še pokasiral zavarovalnino in odškodnino.