Slovenija
31 ogledov

Jesenice še brez denarja

Dvorana Podmežakla Anže Petkovšek
Podmežakla. Ministrstvi še nista končali z birokratskimi postopki glede sofinanciranja prenove dvorane, ki mora biti zaradi EP končana do konca junija.

Prenova. Šele konec prejšnjega tedna so z ministrstva za šport poslali vlogo za sofinanciranje prenove dvorane Podmežakla ministrstvu za gospodarstvo (to bo nato izdalo odločbo o dodelitvi evropskih sredstev), čeprav so zatrdili, da bodo to storili do 15. februarja. Ker birokratski postopki trajajo tako dolgo, na Občini Jesenice še ne vedo, ali in kdaj bodo dobili denar za prenovo, ki mora biti končana do konca junija. Septembra bo namreč Podmežakla gostila prvi del evropskega prvenstva (EP) v košarki, pred tem pa jo morajo nujno preizkusiti.

Župan jim je pisal

V uredništvu imamo tudi dopis, ki ga je prejšnji teden na športno ministrstvo poslal jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger. V njem je zapisal: “Pristojno ministrstvo še ni izdalo sklepa o višini sofinanciranja investicije v dvorano Podmežakla, kar lahko posledično pomeni tudi možen odstop od pogodbe o ureditvi medsebojnih razmerij. Zato Občina Jesenice ne bo mogla poravnati sofinanciranja prireditve za letos v višini 200 tisoč evrov.”

Ta denar bi morali dobiti prireditelji EP, ki o težavah Jesenic nič ne vedo, je povedal Anže Blažič iz podjeja EP 2013, ki je bilo ustanovljeno, da izpelje ta projekt. Kljub temu so prepričani, da bodo na Jesenicah vse uredili in tudi prenovo končali v celoti in pravočasno.

V najkrajšem možnem času

Na ministrstvu za gospodarstvo so zatrdili, da če bo vloga, ki jo bodo dobili od ministrstva za šport, ustrezna, bodo “odločbo o dodelitvi evropskih sredstev izdali v najkrajšem možnem času”. Nato bo moralo ministrstvo za šport z Občino Jesenice podpisati pogodbo o sofinanciranju. Spomnimo, prenova Podmežakle se je začela že decembra, saj gre za najobsežnejšo prenovo dvorane za EP. Stala bo 6,1 milijona, od tega je predvideno, da bo 3,5 milijona evrov prišlo iz evropskega in državnega proračuna. Na Jesenicah bodo med drugim zamenjali streho, obnovili fasado in garderobo, električne in strojne napeljave ter razsvetljavo.

Komentarjev 1
  • Pepe007 08:00 04.marec 2013.

    Kako so v Lj lahko prepričani, da bodo v roku dobili gradbeno dovoljenje? Ali to gre preko nekih vez?