Šport
14 ogledov

Jezerniki že rekrutirajo Dragića

Dragić Los Angeles Lakers Phoenix Suns liga NBA Reuters
Pri ekipi Los Angeles Lakers bodo zelo aktivni v poletnem prestopnem roku, ko bodo na voljo kot prosti igralci Marc Gasol, Kevin Love, Rajon Rondo in tudi Goran Dragić. Tega že vabijo k jezernikom.

Branilec Jezernikov Nick Young je priznal, da je slovenskemu asu že omenil možnost proestopa k Los Angelesu, prepričati pa bo skušal tudi ostale vrhunske košarkarje, ki jim potečejo pogodbe po tej sezoni.

Pri Los Angelesu bodo imeli na voljo kar precejšnjo količino denarja za podpis pogodb s prostimi igralci. V naslednji sezoni naj bi bilo za pogodbe sedanjih igralcev namenjenih le 35 miljonov dolarjev, Jezerniki pa se tako želijo okrepiti z vsaj enim ali dvema zvenečima imenoma. Razlika med letoma 2014 in 2015 je v tem, da imajo pri klubu iz Los Angelesa realnejše možnosti, da dobijo Gorana Dragića ali Rajona Ronda kot pa lani LeBrona Jamesa ali Carmela Anthonyja, ki sta bila prav tako prosta igralca.

"Tokratno obdobje po sezoni bo naše. Vse se bo dobro izšlo," je prepričan Young, ki je po ponedeljkovem porazu proti Phoenixu priznal, da je spregovoril nekaj besed na to temo s starejšim od bratov Dragić: "Na parketu sem mu dejal, da bova naslednjo sezono morda že soigralca. Pogovoril se bom tudi z Marcom Gasolom, dobro se razumeva. Tudi s Kevinom Lovom bom govoril."

V ligi NBA visoke kazni preprečujejo igralcem in ekipam, da bi osebno poskušali prepričati košarkarja pod pogodbo naj prestopi v drug klub, a le malo je verjetno, da bo kdo vložil pritožbo proti Youngu. Tudi Kobe Bryant je sicer že omenil, da bo še naprej poskušal v Los Angeles privabiti Ronda, ki ga je Boston decembra poslal v Dallas.

Košarkarski strokovnjaki v ZDA menijo, da sta Dragić in Rondo dosegljiva za trenutno eno najslabših ekip v ligi, Marc Gasol pa bo najverjetneje le sklenil nov dogovor z Memphisom. Vprašljiva je tudi prihodnost Kevina Lova, ki sicer javno govori, da namerava ostati pri Clevelandu. Pri Konjenikih je od začetka te sezone, pred tem pa naj bi že resno razmišljal tudi o Jezernikih.

Klubi bodo lahko v kontakt s prostimi igralci stopili 1. julija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.