Avto
151 ogledov

John Deere navdušen nad Hidrio

Traktor Profimedias
Traktor vrste John Deere za mladega kmeta predstavlja podobne sanje, kot Audi ali BMW za novopečenega referenta na banki ... Sedaj bo kmetom sanje pomagala gnati tudi Hidria.

Največji proizvajalec kmetijske mehanizacije na svetu John Deere je s slovensko družbo Hidrio sklenil pogodbo, po kateri bo spodnjeidrijsko podjetje v naslednjih letih dobavljalo grelnike zraka za zagon motorjev. 

Posel je Hidrii zagotovila inovativna rešitev integracije grelnika zraka kar v odlitek vsisne cevi. Rešitev je bila predstavnikom John Deera, ki obvladuje kar 50 odstotkov svetovnega tržnega deleža pri kmetijski mehanizaciji, zaradi racionalizacije potrebnih komponent tako všeč, da so namesto z ameriškim konkurentom posel sklenili s Hidrio. Rešitev je bila po navedbah Hidrie tudi zelo hitro prilagojena vsem željam Američanov, zato so ti še toliko raje stisnili roke.

Pogodba predvideva okoli 30.000 enot na leto, projekt pa bi lahko tekel naslednjih deset let. Ocenjena začetna vrednost pogodbe je 5,4 milijona evrov. 

Omenjena rešitev predstavlja prvi primer Hidrie, da je produkt - grelnik zraka - integrirala v odlitek vsisne cevi. Produkt so v celoti razvili Hidriini razvojni inženirji, proizvodnja pa bo potekala v Hidriini lokaciji na Kitajskem.

Pogovori o okrepitvi sodelovanja z ameriško družbo tudi na drugih področjih pa že potekajo. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.