Šport > Nogomet
30 ogledov

John Terry: "Petr Čech lahko Arsenalu prinese 15 točk na sezono"

Petr Čech in John Terry EPA
Petr Čech je po poročanju britanski medijev danes podpisal pogodbo z Arsenalom. Njegov nekdanji soigralec John Terry ocenjuje, da bo Arsenal izboljšal za okoli 15 točk na sezono.

Po poročanju Daily Maila je Petr Čeh danes podpisal pogodbo z novim klubom Arsenalom in tako zapustil Chelsea. V Chelseaju je Čech enajst let stal v vratih in s klubom osvojil Ligo prvakov (2011/12) in Ligo Evrope (2012/2013). Pogodba naj bi bila težka enajst milijonov funtov oz. 100.000 funtov na teden. Obvezal naj bi se vratar pa za tri leta. 

Chelseajev kapetan John Terry pravi, da bo Čech brez dvoma izboljšal Arsenal. Nekdanji reprezentant pa je ocenil, da bi lahko svojim novim delodajalcem prinesel do 15 dodatnih točk na sezono. 

33-letnik je zaprosil za prestop k "topničarjem" v poletnem prestopnem roku, potem ko je v lanski sezoni v boju s Thibautom Courtoisom izgubil mesto številke ena v moštvu modrih. 

Terry je Čecha pohvalil za miselnost, ki jo je ohranil kljub "zavrnitvi" Joséja Mourinha, obenem pa tudi razume, zakaj si izkušeni češki reprezentant želi po več letih posloviti od zahodnega Londona.

"Petr je bil lani neverjeten profesionalec. Ko izpadeš iz prve postave, potem je to kdaj težko sprejeti, toda ko je prišel v moštvo, je bil izvrsten. Zaradi tega si zasluži veliko pohval. Razumemo, da si želi igrati v prvi postavi, toda nihče si ne želi videti, kako bo zapustil klub. Zelo ga bomo pogrešali in izboljšal bo vsako moštvo, v katerega bo odšel," je povedal Terry britanskim medijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.