Šport > Nogomet
66 ogledov

Messi slalomiral, Neymar odšepal, Xavi slavil

Neymar na tekmi med Barcelono in Atheltic Bilbaom
1/10
Reuters
Sedmim četrtfinalistom se je pridružila Barcelona, ki je še v drugo premagala Getafe (0:2). Bojan Jokić se je z Villarrealom poslovil od pokala.

V postavi Barcelone sta začela oba največja zvezdnika - Leo Messi in Neymar, ki nista bila med enajsterico na zadnjem prvenstvenem derbiju proti madridskemu Atléticu. V napadu se jima je pridružil Cristian Tello. Na klopi je na svoj jubilejni 700. nastop v dresu Blaugrane čakal Xavi Hernández. Vezno linijo sta ob Cescu Fàbregasu dopolnila še "ljubljenec" Gerarda Martina - Sergi Roberto in Alex Song.  

Prvo tekmo proti Getafeju je zaznamovala vrnitev "La Pulge" po dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe. Po vstopu s klopi je Argentinec na Camp Nouu z dvema goloma dokončno potopil Madridčane (4:0), tudi tokrat jih je teroroziral v svojem značilnem slogu.

Neymarju "obrnilo" gleženj

Prva aduta Kataloncev sta zapretila že v 4. minuti. Po lepi podaji v prostor je Neymar pripravil strel Messiju, slednji pa je za las zgrešil vrata Jordija Codine. Po 12 minutah se je priložnost ponudila tudi Tellu, hitronogi napadalec je sprožil precej čez gol. V 20. minuti so si "smrtno" priložnost priigrali domači. Ángel Lafita je prodrl po levi in poslal predložek, ki ga je z glavo podaljšal Pablo SarabiaJuan Rodríguez pa je z volejem nastreljal dobro postavljenega Pinta.

Kmalu zatem so navijači Barçe še bolj zavzdihnili, saj je po driblingu in poskusu predložka obležal Neymar, ki si je, brez stika z branilcem, poškodoval desni gleženj. Posnetek je izgledal precej hudo, Brazilčevo desnico je konkretno "obrnilo". Na zelenici ga je nadomestil Alexis Sánchez. Po nekaj minutah zatišja je Blaugrana vse dvome o potniku v četrtfinale (če so sploh obstajali) razblinila v 44. minuti. Fàbregas je pravočasno zaposlil Tella na levi strani, slednji je takoj ostro podal pred vrata, tam pa je Messi iz bližine žogo preusmeril za hrbet Codine in postavil izid polčasa.

Nov slalom Messija

V 50. minuti je Tello še en volej poslal čez gol, zato pa je gledalce na stadionu Coliseum Alfonso Pérez v 64. minuti navdušil Messi. Argentinec je prejel žogo kakšnih 30 metrov od vrat z obrazom proti golu, spustil ramena in se podal v izjemno preigravanje, v katerem je nanizal več branilcev Getafeja, obšel še vratarja in zabil v prazno mrežo. 

Sánchez je nato zapravil strel iz težavnega kota, na drugi strani pa je Pinto z drugo izjemno obrambo večera ustavil Adriána Colungo. Messi bi v 86. minuti lahko kompletiral svoj "hat-trick", po novem lepem preigravanju mu je nizek strel v dvoboju iz oči v oči ubranil Codina.

Barcelona se je tako s skupnim izidom 6:0 uvrstila v četrtfinale, v katerem se bo pomerila z Levantejem. Real Madrid bo za vstop v polfinale igral z Espanyolom.

Jokić porumenel za rumeno podmornico

Za razliko od zadnjih prvenstvenih tekem je Bojan Jokić na povratni tekmi osmine finala španskega pokala dobil priložnost v prvi postavi Villarreala, ki je na prvi tekmi na Anoeti proti Real Sociedadu iztržil remi brez golov. Omenjena nasprotnika sta se še v ponedeljek merila v okviru La Lige, precej uspešnejša je bila "rumena podmornica" (5:1).

Slovenski reprezentant se je v statistiko vpisal že v 24. minuti, a le z rumenim kartonom. Baski so osem minut kasneje dosegli ključni gol v gosteh, zadel je Javier Ros. Domači so najlepšo priložnost za izenačenje in vrnitev v igro za napredovanje zapravili v 74. minuti, ko je enajstmetrovko zastreljal Jérémy Perbet.

Španski pokal (Copa del Rey), osmina finala, povratne tekme:

Almería : RACING SANTANDER 0:2 (0:0) /1:1/
Sanz (62), Durán (79)

ATLÉTICO MADRID : Valencia  2:0 (0:0) /1:1/
Godín (51), García (89)
RK: Parejo (90/Valencia)

ATHLETIC BILBAO : Real Betis 2:0 (1:0) /0:1/
Rico (23, 67)

ESPANYOL : Alcorcón 4:2 (2:1) /0:1/
Simão (10), García (23/11-m), Álvarez (84), Pizzi (86); Plano (4), Javito (80)

Osasuna : REAL MADRID 0:2 (0:1) /0:2/
Ronaldo (22), Di María (56)
RK: Coentrão (85/Madrid)

LEVANTE : Rayo Vallecano 1:0 (1:0) /0:0/
Barral (43)

Villarreal : REAL SOCIEDAD 0:1 (0:1)  /0:0/
Ros (32)
Perbet (Villarreal) je v 74. minuti zastreljal enajstmetrovko.
Jokić (Villarreal) je odigral celotno tekmo.

Getafe : BARCELONA 0:2 (0:1) /0:4/
Messi (44, 64)   

* – po podaljšku
** – po enajstmetrovkah
/X:Y/ – izid prve tekme
AB – ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.