Šport > Zimski športi
85 ogledov

Tinin sogovornik o smučanju ne ve nič

tina maze Profimedias
Na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu je v vlogi strokovne komentatorke, t.i. ''Trenerke'', debitirala nekdanja slovenska šampionka Tina Maze.

Tina Maze je uspešno prestala ognjeni krst na SP v St. Moritzu, kjer se za razliko od prejšnjih let ne udejstvouje v vlogi tekmovalke, temveč strokovne sodelavke televizijske mreže Eurosport.

Črnjanka se je v prenosu pred začetkom ženskega superveleslaloma, ki ga je dobila Avstrijka Nicole Schmidhofer, pogovarjala z voditeljem in nekdanjim britanskim atletom Jonathanom Edwardsom, ki je med prenosom v živo odkrito priznal, da o alpskem smučanju ne ve prav veliko.

''Nova izkušnja za oba. Moje prvo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju in Tinino prvo svetovno prvenstvo v tej vlogi,'' je dejal Edwards, Mazejeva pa je odvrnila: ''Počutim se čudno. To ni moj teritorij, vendar se počasi privajam, pridobivam nove izkušnje. O smučanju vem veliko, zato vem, da lahko delim svoje izkušnje.''

Nekdanji atlet ni skrival, da alpsko smučanje ni njegovo področje. ''Še dobro, saj jaz ne vem nič o smučanju,'' je dejal. ''Popolno. Se bova dopolnjevala,'' ga je potolažila Mazejeva.

 
Komentarjev 4
  • Papaja Popi 11:08 08.februar 2017.

    sprehajalec,sprehodi se.........................

  • nergač 07:01 08.februar 2017.

    No, sem mislil, da bo zdaj konec, ko je nehala smučat, a potiho se mi je dozdevalo, da ne bo nič iz tega. Zdaj mi bo šele skakala iz vsake konzerve, čokolade, portala na internetu....naša snežna kraljica in kraljica naših src in....

  • sprehajalec 22:47 07.februar 2017.

    Da se ne bom ponavljal; Veličina Tine je bila ravno v tem, da je znala dati vse najboljše od sebe ravno takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Peter Prevc je še takšen, potem pa me spomin počasi že zapušča. ...prikaži več Ne mislim enega velikega tekmovanja, temveč da si serijski zmagovalec na pomembnih tekmovanjih.Križarju je to takšna znanstvena fantastika, da ni dojel tega daru, ki ga ima le redkokateri športnik in oseba in pljuva po Tini, ob prvi priliki, ki se pokaže. Ta dar in posledično medalje v serijah na olimpijadah in svetovnih prvenstvih daleč odtehta morda športnikove muhe in posebnosti, tudi če so. Križar je pa v Tini iskal le to, da mu mora biti enaka, torej "naša", da se počuti džeka. Njene veličine pa itak ni dojel.