Šport > Košarka
28 ogledov

Jordan iztožil 8,9 milijona

michael jordan Reuters
Michael Jordan je dobil tožbo proti verigi trgovin, ki je na nedovoljen način koristila njegovo slavno ime.

Sodišče v Chicagu je v petek odločilo, da mora veriga trgovin nekdanjemu košarkarskemu zvezdniku Michaelu Jordanu izplačati 8,9 milijona odškodnine, ker so za promocijo trgovine brez njegovega dovoljenja uporabili njegovo ime, poroča francoska agencija AFP.

"Zadovoljen sem s sodbo. Nikogar, pa naj bo javna oseba ali ne, ne sme skrbeti, da se uporablja njegovo ime brez njegovega dovoljenja," je po sodbi dejal Jordan.

Veriga Dominic's je Jordanovo ime uporabila v oglasu leta 2009 v reviji Sports Illustrated, ko so nekdanjega košarkarja sprejeli v hram slavnih. Takrat so odvetniki trgovine, medtem je verigo prevzel Safeway, ponudili 129.000 dolarjev odškodnine. A Jordanovi odvetniki so zahtevo zavrnili z utemeljitvijo, da je tovrsten oglas po njihovem mnenju vreden kar 10 milijonov evrov in sodišče je tej zahtevi skoraj v celoti ugodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.