Šport > Moto športi
74 ogledov

Jordan: Lewis odhaja v Mercedes

lewis hamilton mclaren vn madžarske EPA
Lewis Hamilton naj bi bil tik pred odhodom iz McLarna. Pri Mercedesu naj bi zamenjal Michaela Schumacherja, ki naj bi se ob koncu sezone upokojil.

"Menim, da sta se Lewis Hamilton in Mercedes že vse dogovorila. Podpis pogodbe je neizbežen," meni Eddie Jordan, nekdanji lastnik ekipe v formuli 1, zdaj pa sodelavec televizije BBC. V Hamiltonovem taboru in pri Mercedesu novice niso želeli komentirati, pri McLarnu pa so dejali: "Pogajanja med Lewisom in našim moštvom so še v teku."

"Kot kaže, Michael Schumacher odhaja, Lewis pa ga bo nadomestil pri Mercedesu," je še dejal Jordan, skorajšnje slovo Nemca pa mu je v pogovoru za BBC One potrdil tudi alfa in omega formule 1 Bernie Ecclestone, ki je dejal: "Žal mi je, da nas ne zapušča kot zmagovalec, ker to vsekakor je." Sloviti Nemec je kasneje izjavil, da je Ecclestonu le dejal, da se še ni povsem odločil o upokojitvi.

Hamilton se sicer trenutno o novi pogodbi pogaja z McLarnom, a je v stiku tudi z Mercedesom. "Dobil sem potrditev, da so se njegovi ljudje že srečali z Mercedesom," je zatrdil Jordan in dodal: "Pri dosedanjem moštvu so mu dejali, da mu ne morejo ponuditi tako visoke plače kot pred krizo (15 milijonov dolarjev). Poleg tega bo moral McLaren naslednje leto prvič plačati za Mercedesov motor. Če k temu dodamo še, da je njegov agent Simon Fuller, ki je tudi zastopnik Spice Girls in Davida Beckhama, je njegov prestop še bolj smiseln. Iz Hamiltona želi narediti svetovno zvezdo, Mercedes pa je v svetu precej večja znamka kot McLaren."

Po besedah nekdanjega lastnika ekipe Jordan bodo tudi pri Mercedesu storili vse za sklenitev sodelovanja, saj naj bi bili vodilni nezadovoljni z dosedanjimi rezultati, prihod Hamiltona pa bi bil lep dosežek. Dal naj bi jim tudi nekaj več manevrskega prostora.

Ob morebitnemu odhodu Hamiltona naj bi bila kandidata za njegovo mesto pri McLarnu predvsem Škot Paul di Resta in Finec Kimi Räikkönen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.