Šport > Košarka
21 ogledov

Jordan priznal: "Ena na ena bi me premagal le Kobe"

Jordan intervju 2K14 NBA videoigra igrica James Bryant Youtube
Upokojeni košarkarski as Michael Jordan je v promocijskem intervjuju za novo videoigro NBA 2K14 dejal, da bi ga v igri ena na ena verjetno premagal le Kobe Bryant.

V večno dilemo o tem, kdo od največjih zvezdnikov lige NBA bi v igri ena na ena premagal največjega vseh časov, Michaela Jordana, je zdaj posegla še "njegova zračnost". Jordan je v pogovoru za razvijalca videoiger 2K Sports namreč dejal, da bi iz oči v oči verjetno premagal LeBrona Jamesa, težave pa bi imel s Kobejem Bryantom. Člana Miami Heat in Los Angeles Lakers vse od začetka kariere primerjajo z velikim predhodnikom.

"Če bi bil na vrhuncu, s kom bi si želel igrati ena na ena ...? Začel bi z Jerryjem Westom, Elginom Baylorjem, Kobejem Bryantom, ko je bil na vrhuncu, LeBronom (Jamesom) na njegovem vrhuncu, 'D-Wadom' (Dwyanom Wadom, op. a.), 'Melom' (Carmelom Anthonyjem, op. a.) ... To bi bil dober začetek in mislim, da ne bi izgubil," je v promocijskem videu ob izidu videoigre NBA 2K14 dejal Jordan.

"Razen proti Kobeju Bryantu, ker mi on ukrade vse poteze," je skozi stisnjene zobe še dodal legendarni član Chicago Bulls. Za Bryanta se je sicer odločil že večkrat, tudi nazadnje, ko so ga vprašali, koga od dvojca Bryant-James bi raje izbral, Jamesa pa je tudi okrcal, da v njegovi eri ne bi bil uspešen.

Bryant: "Tudi mlajša generacija je 'snela' moje poteze"

Jordan, šestkratni zmagovalec lige NBA in dvakratni olimpijski prvak, bo v novi videoigri znova nastopil skupaj s številnimi upokojenimi asi, ki jih bodo igralci lahko upravljali na virtualnem parketu. Besede 50-letnega "Air Jordana" sta že pokomentirala tudi oba zvezdnika.

"Gre za domino efekt. Ukradel sem nekaj Jordanovih potez, a mlajša generacija je 'snela' tudi moje," je na Twitterju zapisal Bryant, medtem ko je največji zvezdnik Miami Heat, ki je trenutno s svojo ekipo na pripravah na Bahamih, dodal, da so Jordanove besede dobra reklama za novo igro. Glasbo zanjo je izbral prav James.

Jordan: O nekaterih rečeh danes "nimajo pojma"

"Menim, da se tovrstni dvoboji ne bodo nikoli zgodili, a je dobro, da se o tem govori," je dejal aktualni prvak lige. Jordan je v prvem delu intervjuja spregovoril o razvoju košarke, ki se je od 90. let prejšnjega stoletja po njegovem mnenju močno spremenila.

"Ko sem prvič prišel v ligo, je bilo tam veliko črvrstih fantov, vsaj tako se je zdelo meni, saj sem imel še vedno občutek, da se moram veliko naučiti. Vse sem gledal kot učno izkušnjo. Igra je bila bolj fizična, mnogo bolj kot danes. Nisi se mogel sprehoditi skozi raketo, brez da bi te udarili. Bile so blokade, držanje. Vedno si moral plačati ceno, ko si šel na koš, ampak to je del igre. O takšnih rečeh ti fantje danes nimajo pojma," je v videu dejal Jordan.

Zbadanje le s prijatelji

"Ljudje, ki so vplivali name, ko sem odraščal in gledal NBA, so bili Walter Davis, 'Dr. J' (Julius Erving, op. a.), David Thompson ... Slog 'Dr. J-ja' sem absolutno oboževal zaradi načina, na katerega je lahko obvladoval žogo z eno roko. Imel sem velike roke, zato je bilo zame zelo zanimivo gledati, kako je lahko nekdo nadziral in bil ustvarjalen z žogo, ker ima malo ljudi velike roke."

Jordan je še razkril, da se je med igro zbadal le z dobrimi prijatelji, denimo Patrickom Ewingom, Magicom Johnsonom in Larryjem Birdom, če pa je nekdo zbadal njega, jim je odgovoril s svojo igro, tako kot nekoč O. J. Mayu:

"Igral sem na svojem košarkarskem kampu, tam pa je bil O. J. Mayo, ki je bil takrat eden najboljših srednješolcev. Nisem ga še spoznal. Pred vsemi je na kampu začel: 'Ne moreš me pokrivati, ne moreš tega in onega ...' Jaz pa pred otroci nisem mogel odgovoriti. Zato sem ustavil vaje in jih poslal spat. Vrnil sem se, on pa je spet začel: 'Ne moreš tega, ne moreš tega ...' Končno sem mu rekel: 'Mogoče si najboljši srednješolec, jaz pa sem najboljši na svetu!' In od tistega trenutka dalje je bila to lekcija – in tudi je bila! Ni dobil niti igre, delal sem mu kar sem hotel. Če ga lahko, ga kdaj vprašajte o tem, kaj se je zgodilo. Zame to ni zbadanje, zame je to dejstvo! (smeh)"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.