Šport > Košarka
15 ogledov

Jordana soigralci prepričali: ostaja v Los Angelesu

deandre jordan EPA
Čeprav se je košarkar DeAndre Jordan ustno že zmenil za prihodnost v Dallasu se je v zadnjem trenutku le odločil, da bo ostal pri Clippersih.

V severnoameriški ligi NBA se je začelo podpisovanje pogodb za naslednjo sezono. Medtem ko je Goran Dragić včeraj na tiskovni konferenci v svečani obleki uradno podpisal petletno pogodbo za okoli 80 milijonov z ekipo Miami Heat, je to pri drugih ekipah potekalo nekoliko drugače. Izstopa pa prigoda DeAndreja Jordana, ki se je v zadnjem trenutku odločil, da bo ostal pri svoji ekipi Los Angeles Clippers.

Jordan se je kot prosti igralec sestajal z ekipo Mavericks iz Dallasa, ki so mu za prestop ponudili 72 milijonov evrov v štirih letih. Ekipa iz Dallasa je bila prepričana, da je igralca, ki je v zadnji sezoni v povprečju osvojil 11,5 točk, že pridobila za prestop v svojo ekipo, a ni računala s soigralci Jordana. Več neimenovanih članov ekipe Clippersov so se namreč včeraj odpravili v Houston, kjer stanuje Jordan, in ga prepričali, da ekipe ne sme zapustiti

Po neuradnih informacijah naj bi Jordana obiskali na domu in ga do polnoči zaklenili v hiši. Ob polnoči, ko je pa po pravilih NBA lahko podpisal pogodbo, so hišo spet zapustili. Na poti v Houston pa naj bi se podal tudi lastnik Mavericksov Mark Cuban, ki je prav tako imel namen obiskati Jordana. Nemški časopis Bild poroča, da naj bi člani ekipe Clippers zaklenili vsa vrata Jordanove hiše in Jordanu ne bi pustili do vrat.

Jordan se naj bi tudi nehal javljati na telefon strokovnemu štabu iz Dallasa, kjer je razočaranje zelo veliko, saj so se že veselili na prihod Jordana. Igralec Mavericksov Chandler Parsons, ki se je najbolj zavzemal za prihod Jordana v Dallas, je povedal, da česa takega še nikoli ni doživel in je zelo razočaran. "Dal mi je svojo besedo. Vse sem mu razložil, strinjala sva se. Sedaj pa to, njegovo vedenje je zelo nespoštljivo in neetično,“  je povedl jezni Parsons.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.