Šport > Nogomet
36 ogledov

Mourinho: Judež še vedno številka ena

jose mourinho Profimedias
José Mourinho je bil med četrtfinalno tekmo pokala FA tarča Chelseajevih navijačev, ki so skandirali ''judež'', ''od**bi Mourinho'' in ''nisi več poseben''.

Portugalski strateg José Mourinho je najuspešnejši trener v zgodovini londonskega velikana, a se je na Stamford Bridgeu, kjer je Chelsea z 1:0 premagal Manchester United, znova izkazalo, da imajo nekateri nogometni navijači kratek spomin. 

Mourinho je v sezoni 2004/2005 Chelsea vodil do prve ligaške lovorike po 50 letih in zgodovinski uspeh podkrepil z ubranitvijo naslov v sezoni 2005/2006. Po nesoglasjih z lastnikom kluba Romanom Abramovičem je leta 2007 zapustil London in se proslavil v Milanu in Madridu, preden se je leta 2013 vrnil na klop angleškega velikana, s katerim je še tretjič osvojil Premier League (2014/2015).

Komaj sedem mesecev kasneje je po seriji slabih rezultatov drugič zapustil britansko prestolnico in si privoščil nekaj mesecev premora. Pred začetkom letošnje sezone je podpisal triletno pogodbo z Manchester Unitedom in v ekipo pripeljal Zlatana Ibrahimovića ter najdražjega nogometaša vseh časov Paula Pogbaja.

Medtem ko Portugalec z rdečimi vragim ni izpolnil vseh svojih ambicij, se je Chelsea pod vodstvom Antonia Conteja vrnil na zmagovita pota in odločno koraka proti petemu naslovu angleškega prvaka. Mourinha prav gotovo boli, da Conte z njegovo nekdanjo ekipo žanje uspeh za uspehom, zato so njuni obračuni še toliko bolj napeti. 

Rivala sta se v ponedeljek srečala v četrtfinalu pokala FA, minimalne zmage pa so se veselili Londončani (1:0). Mourinho je upal, da se bo italijanskemu strategu oddolžil za boleč ligaški poraz iz lanskega oktobra, ko je Chelsea prav tako na domačem igrišču zmagal s 4:0, a je bil Conte znova uspešnejši. Trenerja sta si med tekmo skočila v lase, saj se Mourinho ni strinjal z izključitvijo Anderja Herrere, Conte pa je bil naveličan grobe igre Unitedovih nogometašev.

''Ne vem. To ni taktika, da brcaš nasprotnika. To ni nogomet. Vsi so lahko videli. Razumem, da poskušaš ustrahovati igralce z ogromno talenta, vendar menim, da mora sodnik takšne igralce zaščititi. Kaj če pride do hude poškodbe? Hazard 25 minut ni mogel igrati nogometa. Dobival je brco za brco. Pokazal je velik karakter. Nevarno je, če te nekdo brcne izza hrbta,'' je na tiskovni konferenci pojasnil Conte. Trenerja si po zadnjem sodniškem pisku nista segla v roke, po poročanju spletnega portala Espnfc pa sta v tunelu vendarle zakopala bojno sekiro.

''Judež, od**bi Mourinho''

Mourinho je bil med tekmo tarča Chelseajevih navijačev. Če so ga še nedavno častili kot boga, je zgodba danes precej drugačna. Nekdanjemu trenerju so vzklikali žaljivke, on pa jim je odvrnil tako, da jim je po kazal tri prste, ki simobilizirajo tri naslove angleškega prvaka.

''Lahko mi rečejo, kar želijo. Jaz sem profesionalec. Branim svoj klub. Dokler ne bodo imeli trenerja, ki bo štirikrat osvojil Premier League, sem jaz številka ena. Ko bo nekdo z njimi osvojil štiri naslove, bom jaz številka dve. V tem trenutku je judež številka ena,'' je novinarje nasmejal Mourinho.

Rdeči vragi so še na tretji zaporedni tekmi ostali brez zmage, potem ko so v prejšnjem krogu domačega prvenstva remizirali z Bournemoutom (1:1), v Ligi Evropa pa z Rostovim (1:1). Chelsea, ki ima na ligaški lestvici 10 točk prednosti pred Tottenhamom, je zabeležil četrto zaporedno zmago. Londončani niso izgubili vse od 4. januarja, ko so na White Hart Laneu morali priznati premoč spursom (2:0).

 

Jose Mourinho reminds the Chelsea fans he won three EPL titles at Stamford Bridge #mufc #cfc #mourinho #specialone

A post shared by 101 Great Goals (@101greatgoals) on Mar 13, 2017 at 11:01pm PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.