Šport > Nogomet
27 ogledov

''Izbrisati želijo 16 let moje kariere''

jose mourinho EPA
Rdeči vragi so z zmago na tekmi angleškega ligaškega pokala prekinili zaskrbljujočo serijo treh zaporednih porazov. Najbolj se je oddahnilo Joséju Mourinhu.

Portugalski strateg je po tekmi napadel samooklicane nogometne 'Einsteine', ki so ga ostro kritizirali po treh zaporednih porazih njegove ekipe in vodstvo Manchester Uniteda pozivali k zamenjavi.

Mourinho je na klopi rdečih vragov, katero sta med poletnim prestopnim rokom med drugim okrepila Paul Pogba un Zlatan Ibrahimović, nasledil Louisa van Gaala, po uspešnem uvodu pa se je Portugalcu hitro zalomilo.

Manchester United je po dveh zaporednih ligaških porazih nazadoval na sedmo mesto lestvice, za nameček pa je izgubil še uvodno tekmo skupinskega dela Lige Evropa s Feyenoordom. Negativen niz je uspel prekiniti na obračunu ligaškega pokala z Northamptonom, ki so ga rdeči vragi dobili s 3:1.

''Imeli smo slab teden,'' je neuspehe njegovih varovancev pospremil Mourinho. ''Vem, da je svet poln Einstainov, ki poskušajo izbrisati 16 let moje kariere. Poskušali so izbrisati neverjetno zgodovino Manchester Uniteda in se osredotočiti na slab teden s tremi slabimi rezultati. A takšen je novodobni nogomet, poln Einsteinov,'' je po zmagi nad angleškim tretjeligašem dodal Mourinho.

United v šestem krogu Premier League čaka tekma z aktualnim prvakom Leicester Cityjem, konec meseca pa obračun Lige Evropa z ukrajinsko Zoryo. Portugalski strateg upa, da bodo njegovi varovanci ujeli pravo formo in se vrnili na zmagovita pota. K temu naj bi pripomogli tudi navijači.

''Čakajo nas tri zaporedne domače tekme in vedno je lepo igrati doma. Če so bili navijači prejšnji teden razočarani, sem prepričan, da bodo tokrat podprli ekipo,'' je sklenil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.