Šport > Nogomet
52 ogledov

Direktorica izdala, kam odhaja Mourinho

jose mourinho EPA
José Mourinho bo prevzel Manchester United, je po kosilu s portugalskim strategom razkrila direktorica Interja Bedy Moratti.

Manchester United je na prvi tekmi šestnajstine finala Lige Europa moral priznati premoč Midtjyllandu, ki je doma zmagal z 2:1 in zabil enega poslednjih žebljev v krsto Louisa van Gaala.

Navijači rdečih vragov zahtevajo odhod nizozemskega stratega, ki naj bi ga na Old Traffordu nasledil njegov nekdanji pomočnik José Mourinho.

Portugalski strateg se v teh dneh mudi v Milanu, kjer si je ogledal ligaško tekmo med Interjem in Sampdorio. Nerazzurri, s katerimi je ''Edini'' od leta 2008 do 2010 osvojil dva ligaška naslova in Ligo prvakov, so zmagali s 3:1. 

Mourinho se je med obiskom Lombardije sestal z družino Moratti, kar je sprožilo ugibanja, ali trener razmišlja o vrnitvi na Apeninski polotok. Govorice je negirala direktorica Interja Bedy Moratti, ki je po kosilu s trenerjem razkrila njegove načrte za prihodnost.

''Ne, zdaj je srečen, odhaja v Manchester,'' je na vprašanje novinarja, ali se Mourinho vrača na San Siro, odgovorila sestra nekdanjega predsednika Massima Morattija. ''On je vedno fantastičen, pogrešali smo ga kot osebo,'' je dodala.

Mourinho je v pogovoru z La Stampo zatrdil, da ne ve, kje bo nadaljeval kariero. ''Moj naslednji klub? Ne vem. Vem le to, da imam rad nogomet in vrnil se bom z enako mero strasti in ambicij. Ne iščem klubov, klubi iščejo mene,'' je povedal Mou in dodal, da ne razmišlja o vrnitvi na trenerski stolček Interja.

Med obiskom Italije si je, kot kaže, premislil. ''Počutim se, kot da se vračam k družini. Zdi se mi, da je minilo šest dni, ne pa šest let. Ali bi se nekoč lahko vrnil k Interju? Zakaj pa ne. Vrnil sem se k Chelseaju, zakaj se ne bi še k Interju? Predsedniku in Robertu Manciniju želim vse dobro,'' je dejal Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.