Slovenija
110 ogledov

"Za ovadbe je še čas"

Jožef Petrovič Anže Petkovšek
Nekdanji gospodarski minister Jožef Petrovič, ki je odstopil po vsega 30 dneh, pravi, da bo o svojem ministrovanju napisal knjigo. Še vedno zatrjuje, da se pod pogodbo domnevno koruptivnega posla ni podpisal on, a ni zaradi ponareditve svojega podpisa nikogar ovadil.

Ob odstopu ste dejali, da odstopate zato, da dokažete, da niste ravnali nezakonito … Ali ste v tem času že podali naznanilo suma kaznivega dejanja?
Ne morem zdaj o tem govoriti, ampak bom še, nič se bati. Še enkrat pa lahko ponovim, da podpis ni moj.

Pa veste čigav je?
Ja, ja, vem. Še enkrat pa naj ponovim, da sem jaz šel na ministrstvo za gospodarstvom le z dobrim namenom, ampak v tej državi nočejo, da bi delali v dobrobit države, samo to je problem. Pri nas vedno iščemo načine, kako nekoga zapacati, umazati, v tem je problem te družbe. 

Vendar se javnost sprašuje, zakaj ste odstopili, če niste ravnali narobe, zakaj niste povedali, da pogodbe niste podpisali vi in nato policiji prijavili sum kaznivega dejanja prijavili policiji?
Jasno povedal, da to ni moj podpis, tudi pred kamerami. Jaz sem delal od 12 do 14 ur, vstajal sem ob petih in prihajal domov tudi ob dvanajstih, spal sem po tri ure. Jaz sem svojo energijo namenjal za delo. Gospodarstvo je druga zgodba kot ministrstvo in napor … Ko bom v pokoju, bom o tej zgodbi napisal knjigo. Res jo bom in novinarji krivcev ne bi smeli iskati na ponudbi, ampak na drugi strani.

Potem vi še vedno zatrjujete, da pri tej oddaji ponudbe ni bilo nič spornega?
Ja, jaz še vedno mislim, da ni bilo nič narobe.

Jožef Petrovič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ste pa sodelovali pri pri pripravi te ponudbe, le podpis ni bil vaš?
Ne, sploh ne vem … Jaz nekdanjega podjetja nisem klical … Pravzaprav niti ne vem, kaj so kazali, enkrat je bilo govora o pogodbi iz leta 2007, drugič 2010. Nisem se v to vključeval, jaz sem takrat pripravljal ukrepe na področju gospodarstva in se pripravljal za evropsko komisijo. Tako da temu niti nisem sledil, nisem imel energije. Na pogodbi iz leta 2010 ni mojega podpisa, ne vem od kje je ta pogodba, ne vem kje so jo dobili … Ne vem sploh, ali še obstaja kakšno podjetje, ki nima suma dogovarjanja?

Definitivno nisem nič narobe naredil, zaenkrat še nisem podal nobene ovadbe, za to je še čas. Veste kaj me je pri vsej stvari najbolj žalostilo kot ministra, še tudi ko sem bil kandidat za ministra, prvič niso mojega priimka pravilno izgovarjali. Nisem Petrovčič, Peterkovič, Petričič, ampak sem Petrovič. Potem so objavili, da sem podjetnik iz Krškega, ampak jaz nikoli nisem imel s.p.-ja, ne d.o.o.-ja, vedno sem bil delojemalec. Pisalo se je tudi, da sem Petanov človek, če bi ljudje vedeli, kakšna je bila najina relacija, bi drugače govorili. Ampak to ni pomembno, pomembno je bilo, da se je pljuvalo.

Vidite v tem razlog, da se tako zapleta pri iskanju ministrov?
Za napore, ki jih moraš vlagati – 12 ali 14 ur, še sobote in nedelje, plača … Ti si kot pljuvalnik, to ni moj stil, jaz sem delal v velikem in malem sitemu, ampak v bistvu me je žalostilo, kaj 'čmo.

Bi se bili mora pripravljeni še enkrat spustiti v funkcijo ministra?
Imam mamo, ki je stara 91 let, tega ne bi naredil več niti zaradi matere, da je ne bi v domu spraševali, kaj pa je vaš sin ukradel. Nič, nisem v življenju ukradel. Ne ne bi, bi pa delal v dobrobit države.

Ste se morda že odločili, da boste poskušali še dokazati, vašo nedolžnost, ali je to poglavje zdaj za vami?
Hm, ne bom odgovoril.

Kako izgleda podpis, za katerega Petrovič trdi, da ni njegov, si lahko ogledate tu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.