Magazin > VIP
82 ogledov

Julija je bila na možne težave pripravljena

julija bizjak Urshika photography, Urška Košir
Miss Slovenije 2014 Julija Bizjak pravi, da je bilo med dekleti na izboru za Miss sveta 2014 kdaj pa kdaj možno začutiti tekmovalnost.

V nedeljo smo dobili Miss sveta 2014. S slovensko predstavnico Julijo Bizjak smo se pogovarjali o izkušnjah, ki jih je pridobila na tem pomembnem tekmovanju.

Kako ste zadovoljni s svojim nastopom in z uvrstitvijo?
Na tekmovanje sem odšla z dvema glavnima ciljema: čim bolje zastopati Slovenijo ter sebe in pri tem uživati. Cilja sem dosegla, saj sem na vsakem ocenjevanju dala vse od sebe ter se maksimalno potrudila. Na finalnem dogodku sem nastopila neobremenjeno in nisem imela pričakovanj glede uvrstitve. Za mano je izjemna izkušnja, iz katere sem se ogromno naučila in se je bom spominjala celo življenje.

Kaj vas je najbolj navdušilo?
Najbolj me je navdušila gospa Julia Morley, direktorica projekta Miss World. Enkrat smo s puncami imele vaje, ki so trajale ves dan. Po kosilu smo bile vse že zelo utrujene, saj smo imele za seboj zelo naporne dni. Nato pa je prišla gospa Morley, ki nas je s svojim govorom tako motivirala in navdušila, da smo z vajami nadaljevale brez problema. Julio bi opisala kot izjemno žensko, ki je z vpeljavo Beauty with a Purpose projektov poskrbela za dodano vrednost tekmovanja Miss World.

Ste stkali kakšno prijateljstvo?
Punce so bile v splošnem zelo prijazne. Sama sem želela spoznati čim več različnih punc, zato sem se vsak dan družila z različnimi dekleti. Spoznala sem nekaj punc, ki so mi takoj prirasle k srcu in jih pogrešam že sedaj. Najbolj sem se razumela z Miss Slovaške 2014, saj je bila moja cimra ter sva skupaj preživeli največ časa. Ker smo bile v  Londonu en mesec, smo navezale močne stike, saj smo bile skupaj v dobrem in slabem.

Bi nam lahko izdali kakšno anekdoto? Ste morda naleteli na kakšno težavo?
Moram reči, da v času potovanja nisem naletela na večje težave. Že pred odhodom mi je slovenski organizator projekta Miss Slovenije dal nasvete ter me opomnil na probleme, ki bi lahko nastali v času tekmovanja. Svetovali so mi na primer, da s seboj vzamem šivalni pribor in podobne pripomočke, s katerimi bom lahko rešila težave, če do njih pride.

Kako ste se dekleta med seboj razumela?
Ko sem odhajala na tekmovanje sem razmišljala o tem, kakšne bodo punce. Glede na to, da nas je bilo veliko, nisem vedela, kaj lahko pričakujem. A punce so bile res super. Tekmovalnost je bilo sicer možno začutiti na vsake toliko, a nobena ni "šla preko trupel“. Med seboj smo si veliko pomagale, saj je bilo včasih res naporno ter smo vse potrebovale osebo, ki nas bo spravila v boljšo voljo. Na finalnem dogodku se je res pokazalo, da so bile punce pripravljene pomagati pri oblačenju večernih oblek, tudi če same še niso bile oblečene. Skupaj nam je uspelo, da smo bile vse pripravljene pravočasno.

Kateri od sotekmovalk bi vi podelili naslov najlepše na svetu?
Naslov bi podelila zmagovalki, saj sem jo spoznala tudi osebno in menim, da ne bi mogli izbrati punce, ki bi si zmage zaslužila bolj od nje.

Kakšne obveznosti vas čakajo sedaj?
S tekmovanja sem se vrnila v ponedeljek, tako da bom sedaj nekaj dni zasedena z intervjuji ter sestanki. Potem bom imela nekaj časa zase in svojo družino, saj prihaja meni najljubši čas leta – božič in novo leto. Praznika bom preživela na Irskem, tako da že komaj čakam, da obiščem še eno državo, saj zelo rada potujem ter spoznavam nove ljudi. Po novem letu pa se bom posvetila projektom, ki bi jih rada izpeljala v času mojega mandata.

Bi se udeležili še kakšnega izbora?
Že od nekdaj sem imela željo sodelovati na lepotnem tekmovanju. Ko sem s tekmovanji začela v Sloveniji, sem zelo uživala. Ko pa sem osvojila naziv Miss Slovenije so bile moje sanje izpolnjene. Med lepotnimi izbori mi je najbolj všeč Miss Slovenije ter posledično Miss World, saj pri ocenjevanju ni pomembna samo zunanja lepota. Všeč mi je bilo, da so nas na obeh izborih spoznali osebnostno, ne samo vizualno.

So se vam odprle kakšne poslovne priložnosti?
Organizatorji so nam pripravili kar nekaj dogodkov, na katerih smo imele možnost spoznavati nove ljudi. Eden izmed njih je bil ''Charity Gala Dinner''. Na dobrodelni večerji sem spoznala nekaj ljudi, s katerimi smo si izmenjali vizitke ter se pogovarjali o možnostih sodelovanja v  prihodnosti.
Po finalnem šovu sem se udeležila večerje, na kateri je bil prisoten tudi nosilec licence za Miss Slovenije za Miss sveta. Skupaj sva se povezala z nacionalnimi direktorji drugih držav in se dogovorila za izmenjavo – jaz grem za nekaj dni k punci iz neke države, potem pa ona obišče Slovenijo. Ideja o izmenjavi mi je zelo všeč, saj lahko svoja obzorja širim tudi v tujini ter zopet pridobim nove izkušnje ter poznanstva. Poleg tega pa sem spoznala 120 punc, s katerimi smo si izmenjale kontakte, ki jih bom v prihodnosti definitivno lahko izkoristila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.