Šport
35 ogledov

Trener Stepanove dobil desetletno kazen

Julija Stepanova trener EPA
Trener ruske atletinje, ki je pomagala pri odkrivanju sistemskega dopinškega programa v Rusiji, je dobil desetletno prepoved delovanja v športu zaradi z dopingom povezanih prekrškov, je odločilo mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas).

Vladimirja Mohneva, trenerja tekačice na 800 m Julije Stepanove, so obtožili kršenja pravilnika Mednarodne atletske zveze, prekrški pa so povezani s posedovanjem, prodajanjem in upravljanjem prepovedanih substanc.

Štiriindvajsetletna tekačica na srednje proge Anastazija Bazdireva je prav tako dobila kazen, in sicer dvoletno zaradi "uporabe ali poskusa uporabe prepovedane substance ali prepovedane metode" avgusta 2015.

Bazdireva je bila ena petih ruskih atletov, za katere je Svetovna protidopinška agencija priporočila dosmrtno kazen, potem ko je bila del dopinških obtožb v lanskem dokumentarnem filmu nemške televizije ARD.

Stepanova je skupaj z možem Vitalijem Stepanovom prispevala velik delež k razkritju ruskega od države podprtega dopinškega sistema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.