Svet
9 ogledov

Junak iz Oregona, ki je skušal rešiti ostale, bo ostal hrom

Chris Mintz Youtube
Kot smo že poročali, v strelskem pohodu na kolidžu v kraju Roseburg v ameriški zvezni državi Oregon je vključno z napadalcem umrlo deset ljudi, sedem pa je bilo poškodovanih. Med njimi jetudi 30-letnik, ki bo za vedno hrom. Skušal je rešiti ostale.

Strelski napad je zakrivil 26-letni Chris Harper Mercer na podeželskem kolidžu Umpqua v mestu z 22.000 prebivalci, Roseburg, ki leži 300 kilometrov južno od Portlanda v Oregonu. Pred poldnevom je na prvi šolski dan prišel na območje kampusa in začel pobijati. Študenti so se razbežali ali poskrili, prihitela je policija in začel se je obračun, po katerem je Mercer obležal mrtev. Žrtve naj bi izbiral med kristjani.

Medtem ko je Mercer deležen vsega obsojanja s strani ameriške javnosti, ta v junaka kuje Chrisa Mintza. Ko je slišal prvi strel, je pohitel na pomoč svojemu sinu. Pohitel je do vrat enega izmed šolskih prostorov in obstal med vrati, da bi tako napadalcu preprečil vstop, je za CNN povedala njegova teta.

Napadalec ga je trikrat ustrelil, da je Mintz padel na tla, pri čemer naj bi rekel: “Danes moj sin praznuje rojstni dan.” Napadalec ni imel milosti, ustrelil ga je še nekajkrat.

Ekipe nujne medicinske pomoči so mu ne glede na to, da se je njegovo stanje zdelo precej brezizhodno, uspele rešiti življenje. Ustreljen je bil petkrat; v hrbet, trebuh, roke in noge. Prestal je več operacij; ne glede na to, da so mu rešili življenje, pa mu niso mogli ohraniti možnosti, da bi še kdaj hodil. 

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:49 03.oktober 2015.

    Take nesebičneže ki bi dal življenje za druge.....res....take junake ne morm precent. V svetu polnem sebičnosti....najdt nekoga ki je tako zelo nesebičen...ki mu drugi pomenijo več kot on sam...to je za zjokat lepo ....

  • Boris Odreitz 12:25 03.oktober 2015.

    In potem so pa Muslimani najhujši ma res zanimivo Religija je huda droga za vse, ne le to je hud , močan Haluciogen.

  • Papaja Popi 08:42 03.oktober 2015.

    Zelo mi je žal za njega.................