Šport > Zimski športi
58 ogledov

Ilka Štuhec: Najbolj pozorna bom na ...

1/15
Smučarska zveza Slovenije je danes na ljubljanskem Kongresnem trgu pripravila sprejem za svoje športnike, ki so v sezoni 2016/17 razveseljevali privržence zimskih športov.

Prvo slovensko ime pretekle zime je bila Ilka Štuhec, poleg nje pa so navijači na prireditvi Dan šampionov 2017 lahko pozdravili še smučarja Boštjana Klineta, biatlonce Tejo Gregorin, Klemna Bauerja in Jakova Faka, deskarja Roka Marguča in Žana Koširja, smučarja prostega sloga Filipa Flisarja, smučarska skakalca Petra Prevca in Emo Klinec, smučarski tekačici Vesno Fabjan in Anamarijo Lampič, telemark smučarja Jureta Aleša in množico drugih.

V imenu športnikov je navijače pozdravil Jernej Damjan: "Mi brez vas ne bi bili to kar smo, in upam, da se bo to nadaljevalo," je dejal izkušeni skakalec. 

Nato je udeležence prireditve, zbralo se je nekaj sto navijačev, nagovoril predsednik vlade RS Miro Cerar: "Šport ima v sebi tiste vrednote, ki se jih moramo učiti vsi," je med drugim povedal slovenski premier.

Štuhčeva si je privoščila čago

Ilka Štuhec je osvojila mala kristalna globusa v kombinaciji in smuku, v skupnem seštevku svetovnega pokala je končala na drugem mestu. Mariborčanka je na oder prišla z značilnim nasmehom.

Priznala je, da si je po koncu sezone privoščila dobro "čago" in da je že našla prostor za oba globusa in zlato smukaško medaljo s SP, potem ko so ji omenjena priznanja nekaj časa ležala na mizi.

V naslednji, olimpijski sezoni, se s tekmicami ne bo obremenjevala. "Jaz bom najbolj pozorna na sebe. To se je do zdaj najbolj odneslo," je povedala Štajerka.

Komentarjev 1
  • partizanka 20:03 30.marec 2017.

    jaz nisem šla, ker je bil tam Cerar, zdaj ko mu voda teče v grlo. kje je bil dve leti nazaj