Slovenija
27 ogledov

Juncker se bo pogovarjal le z Bratuškovo

Alenka Bratušek EPA
Prihodnji predsednik Evropske komisije bo prihodnji teden opravil razgovor tudi s predsednico vlade v odhodu Alenko Bratušek.

Jean-Claude Juncker bo v torek začel pogovore s kandidati za komisarje iz držav članic in iz Slovenije bo razgovor opravil s predsednico vlade v odhodu Alenko Bratušek, je danes v Bruslju izjavila Junckerjeva tiskovna predstavnica Natasha Bertaud.

Kot je dodala, v tem trenutku še ne more povedati, kako dolgo bo trajal ta postopek, ker ena država še vedno ni predlagala svojega kandidata, in sicer Belgija.

Le z Bratuškovo

Slovenija je Junckerju poslala seznam s tremi imeni, na katerem sta poleg Bratuškove še evropska poslanka Tanja Fajon in zunanji minister v odhodu Karl Erjavec.

Na novinarsko vprašanje, kako bo Juncker ravnal v primeru držav, ki so mu poslale seznam z več kandidati, je Bertaudova odgovorila, da bo v primeru Slovenije opravil pogovor z Bratuškovo.

Kot so kasneje pojasnili viri blizu Junckerja, je Bratuškova zaenkrat edina kandidatka iz Slovenije, s katero bo imel prihodnji predsednik komisije razgovor, a to seveda ne pomeni, da bo pogovor tudi uspešno opravila.

Komentarjev 18
  • ARBAJTER 09:51 02.september 2014.

    a to seveda ne pomeni, da bo pogovor tudi uspešno opravila - Pa dajte no koga drugega malat in mu metat pesek v oči. Seveda ga bo opravila, a to še kdo dvomi. Juncker potrebuje take, ki samo kimajo in ...prikaži več nič ne mislijo. Bratuškova je Slovenijo v enem letu spravila za 12 milijard pod vodo, Evropa pa točno take potrebuje, a ne?

  • francek 07:41 02.september 2014.

    Cerarjeva nesposobnost prihaja v ospredje, etika in morala sta se izpeli in volivci, ki ste ga volili boste razočarani, počasi bodo začeli iskali nov svež obraz z prežvečeno in staro vsebino, pa LP tovariši, aja pa, če ne bo vmes ...prikaži več Slovenija bankrotirala.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 03:30 02.september 2014.

    ma dej kake klobase kaj kr neki prbijaš človk. jz tud ne maram alenke pa nam zato o klobasah govoru. za moj okus si šel mal predelč pa brez zamere. :)