Slovenija
92 ogledov

Jurij Giacomelli ni več direktor Dela

Jurij Giacomelli (Foto: Saša Islamovič) Žurnal24 main
Nadzorni svet Dela je na današnji seji prekinil sodelovanje s predsednikom uprave Jurijem Giacomellijem.

"Niso navedli posebnih razlogov. Odločitev so utemeljili s tem, da so spremenili statut in da bo zdaj uprava tričlanska ter da pogodbe z mano ne nameravajo skleniti na novo," je danes po prekinitvi sodelovanja z Delom za zurnal24.si povedal Jurij Giacomelli, ki je Delo vodil od 1. decembra 2009. Z jutrišnjim dnem vodenje družbe začasno prevzema predsednica nadzornega sveta Marjeta Zevnik.

Giacomelli ostaja zaposlen na Delu do konca letošnjega oktobra kot svetovalec uprave. V tem času bodo nadzorniki objavili razpis za novega predsednika uprave, piše Delo.

Po neuradnih podatkih naj bi bil razlog za njegovo razrešitev padanje naklade in slabi poslovni rezultati. Nekateri pa pravijo, da je bila kaplja čez rob poročanje Dela o domnevnem sinu Franca Rodeta, zato mnogi pričakujejo, da bo s položaja kmalu morala tudi odgovorna urednica Romana Dobnikar Šeruga.

Delo je v lasti Pivovarne Laško, ki je po neuspešnem prevzemu Boška Šrota končala v rokah državnih bank, kar pa lahko politiki omogoča tudi kadrovanje.

Odhod nima veze s prodajo Dela

Odločitev za prekinitev sodelovanja s predsednikom uprave Dela Jurijem Giacomellijem je posledica načrtov, da se v vseh družbah v skupini Pivovarna Laško razširijo uprave, saj lahko le tako uspešno delujejo v zdajšnjih zaostrenih pogojih, je za STA povedal predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko. Pravi, da razhod ni povezan s prodajo Dela.

Zorko je povedal, da je bila prekinitev sodelovanja z Giacomellijem sporazumna. Ob tem je zagotovil, da razhod ni povezan z morebitno prodajo Dela s strani Pivovarne Laško. Ta je 80,83-odstotna lastnica Dela, preostalih 19,17 odstotka pa je v lasti Radenske.

Na vrsti še reorganizacija uredništva

Odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga je ob novici o prekinitvi sodelovanja z Giacomellijem dejala, da so v njegovem času v uredništvu Dela v procesu preobrazbe in reorganizacije dosegli zelo veliko - novo likovno podobo časopisa in razvoj vsebin na digitalnih platformah, v pripravi pa je tudi reorganizacije uredništva, po kateri bodo lahko delali še boljše vsebine, so sporočili iz Dela.

"Od nove uprave pričakujem, da bo enako naklonjena spremembam, ki so neizogibne za prilagajanje novim bralnim navadam in razmeram na medijskem trgu, zlasti pa še naprej pričakujem neomajno podporo neodvisnemu, kakovostnemu in verodostojnemu novinarstvu," je še dejala Dobnikar Šeruga.

Kdo je Giacomelli?

Jurij Giacomelli (rojen 1970) je kot študent ekonomije začel poslovno kariero kot sodelavec Gospodarskega vestnika. Po končanem študiju na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani je magistriral iz poslovodenja in organizacije na rezidenčnem študiju MBA ljubljanske ekonomske fakultete v Radovljici. Leta 1997 je postal svetovalec za finančne zadeve GV Skupine in nato finančni direktor družbe, dve leti pozneje pa je bil imenovan za direktorja Časnika Finance. Bil je tudi direktor Gorenjevega Dizajn centra. Delo je vodil od 1. decembra 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.