Šport
33 ogledov

Sirka si želi plavati za vse begunce

Cate Campbell, svetovni rekord Sydney EPA
Sirska plavalka Jusra Mardini si želi nastopiti na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Kot pravi, si želi na OI poskrbeti, da bodo številni begunci v javnosti dobili tudi obraz.

"Rada bi, da bi bili begunci ponosni," je na prireditvi Mednarodnega olimpijskega komiteja v Berlinu dejala Mardinijeva, ki je zatočišče po odhodu iz Sirije našla v Nemčiji.

Mardinijeva sodi v krog kandidatov, ki bodo v Rio de Janeiru nastopili kot ekipa beguncev (ROA - Refugee Olympic Athletes). V tem naboru je trenutno 43 športnikov, Mok pa napoveduje, da bo na OI poslal ekipo, ki bo bržkone štela pet do 10 tekmovalcev. "Pot v Brazilijo je res moj cilj in trdo garam, da ga dosežem," je še rekla tekmovalka.

Pri sestavi ekipe ne bo štel le športni dosežek beguncev, ampak tudi osebna zgodba posameznika in ozadje za pot v tujino, vseeno pa si pri Moku želijo, da bi se športniki kar se da približali predpisanim normam Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.