Slovenija
7 ogledov

Jutri od 10 do 20 cm snega

sneg Ljubljana Saša Despot
Jutri lahko pričakujemo močnejše sneženje, zapade lahko od 10 do 20 centimetrov snega.

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, že proti večeru pa bodo v zahodni in južni Sloveniji možne rahle padavine. Temperature se bodo danes dvignile na pet do deset stopinj Celzija.

Ponoči se bodo padavine okrepile

V drugem delu noči bodo rahle padavine zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo sprva na okoli 700 metrov nad morjem.

Jutri zjutraj in dopoldne se bodo padavine okrepile, lahko tudi zagrmi. Kot nam je pojasnil dežurni meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje (Arso), bo najprej snežilo na severu Slovenije, nato pa se bodo padavine razširile nad vso državo.

"Zjutraj in dopoldne, tja do sredine dneva, lahko lokalno zapade od 10 do 20 centimetrov snega. Občasno bo lahko močno snežilo, ker bo ozračje labilno in bodo nastajale nevihte in plohe," je povedal Gregorčič.

"Intenziteta sneženja se lahko močno poveča, tako da lahko pričakujemo tudi upočasnjen promet, kar je za tako situacijo popolnoma normalno," je Gregorčič odgovoril na vprašanje, ali nas bo sneg znova "presenetil" na cestah.

V prihodnjih dneh bomo še kidali

Od četrtka do nedelje bo večinoma suho, možno pa je, da v nedeljo spet naletava sneg, je povedal Gregorčič. Tudi naslednji teden lahko spet sneži, tako da "zime še ni konec".

"Ravno tam okrog pustnega torka bi znalo kar večji del Slovenije spet zajeti sneženje," je pojasnil.

Tudi temperature bodo "zimske"

Kot je pojasnil Gregorčič, bodo temperature primerne letnemu času. Proti koncu tedna bodo dnevne temperature sicer rahlo nad ničlo, bodo pa jutranje vztrajale pod ničlo – od minus pet pa vse do minus deset.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.