Slovenija
77 ogledov

Danes pa ... poletje!

Termometer Profimedias
Po več ohladitvah v aprilu in maju nas danes čaka do sedaj najtoplejši dan v letošnjem letu.

Vremenoslovci za večer in ponoči napovedujejo povečini jasno vreme, veter se bo polegel. "Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13 stopinj," pravijo pri Arso. "Pretežno jasno bo, proti večeru bo oblačnost od zahoda začela naraščati, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija."

V noči na soboto bodo v zahodni Sloveniji že možne krajevne padavine. "V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne," napovedujejo pri Arso. "Najmanj jih bo na severovzhodu države. Zvečer bo zapihal severni veter, na Primorskem burja."

V prvem delu noči na nedeljo bodo padavine večinoma ponehale, le ponekod v vzhodnih in južnih krajih bo občasno še rahlo deževalo.

V nedeljo dopoldne bo dež tudi tam ponehal, popoldne se bo od zahoda počasi jasnilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. 

"V ponedeljek bo vreme še precej stabilno, v torek pa bodo čez dan in popoldne možne krajevne plohe in nevihte," še pišejo pri Arso. "Od srede je verjetnost za padavine spet nekoliko večja, največja je v četrtek, ko nas bo predvidoma prešla hladna fronta."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.