Slovenija
18 ogledov

Jutri zavezanci dobijo še zadnja vračila dohodnin

slovenija 03.04.2009 dohodnina, napoved dohodnine, pismo, posta, davcna uprava, Boštjan Tacol
Finančna uprava bo tistim, ki so informativni izračun dohodnine dobili konec maja, in so plačali preveč, denar nakazala jutri. Tisti, ki so plačali premalo, morajo denar nakazati do srede.

Finančna uprava je konec maja poslala drugo tranšo informativnih izračunov, in sicer nekaj manj kot pol milijona zavezancem. Zavezanci, ki so se z izračunom strinjali, bodo preveč plačano dohodnino prejeli na svoje bančne račune jutri, tisti, ki jo morajo doplačati, morajo to storiti najpozneje do srede.

V tem svežnju je bilo 118.922 izračunov oz. 25,6 odstotka z doplačili, 307.544 oz. 66,3 odstotka z vračili in preostalih 37.359 oz. 8,1 odstotka brez vračila ali doplačila dohodnine. Skupni znesek doplačil je znašal 42 milijonov evrov, vračil pa 166,3 milijona evrov. Povprečni znesek doplačila znaša 353 evrov, vračila pa 541 evrov.

Zavezanec, ki ni dobil informativnega izračuna, mora dohodninsko napoved do 31. julija vložiti sam, če je lani prejel dohodke, od katerih se plačuje dohodnina, ki presegajo 3302,70 evra, ali dohodke za začasno ali občasno delo na podlagi napotnice pooblaščene organizacije ali Zavoda RS za zaposlovanje, ki posreduje delo dijakom in študentom, ki presegajo 2477,03 evra, če izpolnjuje pogoje za priznanje študentske olajšave.

Komentarjev 3
  • marko 22:55 26.julij 2015.

    Jas imam niske prejemke in sem dobil 1.450.00 nazaj in sem srečen vse je odvisno od tvojega delodajalca..drugač naša država da raje južnim ,ker so oni bog in batina v Sloveniji Slovenci pa morajo vračat nazaj,ne razumem to našo bedasto ...prikaži več državo in te delavce na dursu.

  • patron 19:38 26.julij 2015.

    se pridružujem......Jebem vam m...r u 3 PM vsi skupaj.

  • Žvižgač 17:07 26.julij 2015.

    Veselili se bodo tisti, ki imajo visoke prejemke, ker dobivajo praviloma nazaj, tisti z manjšimi dohodki pa doplačujemo in skrbimo, da direktorji dobijo nazaj dohodnino zato, da gredo na kvalitetnejši dopust.Čeprav jih bo Mramor v naslednjem letu še nagradil z ...prikaži več nižjim procentom dohodnine, se reveži primite za denarnico pri naslednji dohodnini, do takrat pa mal elektrika gor, pa mal voda, poštne storitve, bencin in hrana in ne se sekirat. Cmerar je rekel, da bo bolše že čez nekaj let. Jaz na ta boljše čakam že 30 let od Markovičevih časov, ko se sindikati pogajajo koliko mi bodo plačo zmanjšali in politiki govorijo kot Broz kako nam bo nekoč. Jebem vam m...r u 3 PM vsi skupaj.