Šport > Nogomet
59 ogledov

Juve do dvojne krone

Alessandro Matri EPA
V finalu italijanskega pokala na rimskem Olimpicu je "stara dama" po podaljšku premagala Lazio (2:1) in prišla do desete pokalne lovorike v svoji zgodovini.

Juventus, ki si je že pred časom zagotovil naslov prvaka, je Coppo Italio nazadnje osvojil leta 1995 in je sedaj pri skupno desetih pokalnih lovorikah. Lazio ima v svojih vitrinah šest pokalnih naslovov, zadnjega je osvojil leta 2013, ko je v finalu ugnal Romo.

Lazio je na tekmi izkoristil že svojo prvo pravo priložnost. V četrti minuti je DaniloCataldi izvajal prosti strel z desne, na prvi vratnici je najvišje skočil ŞtefanRadu in z glavo zadel v prvi kot nemočnega MarcaStorarija. Odgovor Juventusa je prišel na začetku enajste minute iz zelo podobne situacije. Andrea Pirlo je s prostega strela poslal žogo na drugo ratnico, Patrice Evra jo je z glavo vrnil pred vrata, tam pa se je najbolje znašel Giorgio Chiellini

Po nekaj minutah zatišja je spet zapretil Lazio. Cataldi se je po protinapadu znašel sam na levi, a je bil njegov nenatančen strel lahek plen za Storarija. V 32. minuti je do neoviranega strela z 20 metrov prišel Marco Parolo in malce zgrešil vrata Juventusa. 

Na začetku nadaljevanja je imel Lazio žogo malce več v svoji posesti, toda do izrazite priložnosti rimski "orli" niso prišli. Streli z razdalje so bili nenatančni, predložki pa plen torinske obrambe. Juve je poskušal s protinapadi, toda večkrat mu je zmanjkala zadnja podaja.

Najlepša priložnost v drugem polčasu se je Rimljanom ponudila v 84. minuti. Parolo je z žogo čez obrambo našel Filipa Đorđevića, slednji je bil sam pred Storarijem, a se je ustrašil priložnosti in praktično podal vratarju. Na drugi strani je mrežo zatresel Alessandro Matri, a je bil gol razveljavljen zaradi tesnega prepovedanega položaja. V sodnikovem dodatku je z razdalje poskusil še Tévez, gola Etrita Berishe pa ni pretirano ogrozil in sledil je podaljšek.

V 94. minuti je bil Lazio zelo blizu novega vodstva. Đorđević je spožil z 20 metrov, žoga pa se je odbila od obeh vratnic in nazaj v polje. Kazen je prišla v 98. minuti, ko je v gneči pred vrait do strela z 12 metrov prišel Matri in z nizkim strelom ugnal Berisho, ki bi morda lahko posredoval bolje. V zaključku prvega podaljška je za Rimljane z roba kazenskega prostora zgrešil Dušan Basta.

V drugem podaljšku se je Juve povsem osredotočil na obrambo, Lazio pa se je trudil za izenačenje. Toda zadnja vrsta Bianconerov je s pomočjo ostalih soigralcev delovala kompaktno in "orli" nikakor niso mogli do izrazite priložnosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.