Šport > Nogomet
88 ogledov

Birsa z golom in dvema podajama

Valter Birsa EPA
Na derbiju drugega kola so aktualni prvaki v Rimu doživeli še drugi zaporedni poraz (2:1). Znova je v dresu Chieva blestel Valter Birsa z zadetkom in dvema podajama.

Novo blestečo predstavo je v drugem kolu znova prikazal Chievo, med najboljšimi posanezniki pa je bil znova tudi Valter Birsa. Nogometaši iz Verone so doma s kar 4:0 odpravili Lazio, slovenski reprezentant pa je v prvem polčasu podal za prvi zadetek 'letečih oslov', tik pred odmorom pa je fenomenalno izvedel prosti strel in zadel pod stičišče prečke in vratnice.

Primorec se tu ni ustavil, v drugem polčasu je še enkrat uspešno podal za končnih 4:0, nato pa je bil zamenjan v 86. minuti. Birsa je v prvih dveh kolih Serie A zbral že dva zadetka in tri asistence. Celotno tekmo je pri domačih odigral tudi Boštjan Cesar, Chievo pa se je z gol razliko 7:1 povzpel na vrh lestvice.

Poražen le Iličić

Uspešna je bila tudi večina ostalih Slovencev. Inter je še drugič zapored prišel do minimalne zmage, tokrat pri novincu Carpiju (1:2). Tako kot v prvem kolu je bil mož odločitve Stevan Jovetić, ki je iz bližine zabil v 31. minuti, po izenačenju Antonia di Gaudia v 81. pa je realiziral tudi enajstmetrovko v izdihljajih rednega dela. Samir Handanović je vso tekmo branil vrata Interja.

77 minut je za Atalanto odigral Jasmin Kurtić, njegova ekipa je na domačem igrišču ugnala še enega novinca - Frosinone (2:0). Že v osmi minuti je za domače enajstmetrovko zapravil Mauricio Pinilla, poln izkupiček sta moštvu iz Bergama prinesla gola Guglielma Stendarda v 21. in Alejandra Gómeza v 69. minuti.

Na gostovanju pri Torinu je Josip Iličić doživel poraz s svojo Fiorentino (3:1), Gorenjec je za Toskance igral do 73. minute. Gol za "Violo" je po odbitku v deseti minuti zabil Marcos Alonso, domači pa so v drugem delu uprizorili ekspresen preobrat, od 66. do 77. minute so zadeli Emiliano Moretti, Fabio Quagliarella in Daniele Baselli.

V prvi postavi Palerma je priložnost dobil Aljaž Struna, siciljanska obramba pa je ostala nepremagana pri Udineseju (0:1), čeprav je Slovenec v 70. minuti prejel drugi rumeni in tako rdeči karton. Že v osmi minuti je goste v vodstvo sicer popeljal Luca Rigoni. Siniša Anđelković je ostal na klopi Palerma.

Juve startal z dvema porazoma

Po srečanju, na katerem je navijaška skupina Rome s tihim protestom opozorila na vse bolj ostre varnostne pogoje za navijače, so privrženci "sinov volkulje" lahko slavili zasluženo zmago svojih ljubljencev nad aktualnim prvakom Juventusom (2:1). Slednji je bil nevaren le v zaključku tekme, kar pa ni bilo dovolj za točko. Juventus je prvič izgubil uvodni dve prvenstveni tekmi.

Domači so začeli sila agresivno in v peti minuti zapretili prek Seydouja Keitája, v osmi pa prek Iaga Falqueja. Juve je odgovoril v deseti minuti, a si Mario Mandžukić ni uspel ustaviti žoge pred vrati. Sredi prvega polčasa je spet udarila Roma. Najprej Edin Džeko po ostri podaji z leve ni prišel do strela tik pred golom, nato pa je Miralem Pjanić po podaji Mohameda Salaha stresel okvir vrat Gigija Buffona. Tudi v drugem polčasu so bili boljši Rimljani. V 57. minuti je do nevarnega strela po gneči v kazenskem prostoru prišel Pjanić, toda meril je točno v Buffona. Malce kasneje se je izkušeni vratar še enkrat izkazal, tokrat po strelu Džeka z leve.

Miralem Pjanić | Avtor: EPA EPA
V 61. minuti so domači zasluženo povedli. Po prekrški nad Džekom je Pjanić odlično izvedel prosti strel z 20 metrov in matiral Buffona. Kmalu je imel na drugi strani podobno priložnost Paulo Dybala, ki pa je meril čez gol. V 70. minuti je Paul Pogba z glavo zgrešil okvir, v naslednjem napadu pa je Radja Nainggolan z razdalje ogrel Buffonove dlani.

V 78. minuti je svoj drugi in posledično izključujoči rumeni karton dobil Patrice Evra, ki je zrušil Juana Iturbeja. Že v naslednji minuti so domači podvojili prednost. Z leve je visoko žogo pred gol poslal Falque, tam pa se je najbolje znašel Džeko in zatresel mrežo. V zaključku tekme je za Romo še eno priložnost zapravil Iturbe, na drugi strani pa je po protinapadu in podaji Roberta Pereyre nepričakovano znižal Dybala. V sodnikovem dodatku bi Juve lahko celo izenačil, toda po strel z glavo Leonarda Bonuccija se je izkazal Wojciech Szczęsny.

Serie A, 2. kolo:

Bologna : Sassuolo  0:1 (0:0)
Flores 86.

Milan : Empoli  2:1 (1:1)
Bacca 17., Adriano 69.; Saponara 20.

Roma : Juventus  2:1 (0:0)
Pjanić 61., Džeko 79.; Dybala 87.

Atalanta : Frosinone  2:0 (1:0)
Stendardo 21., Gomez 69.

Carpi : Inter  1:2 (0:1)
Di Gaudio 81.; Jovetić 31., 89./11-m

Chievo : Lazio  4:0 (3:0)
Meggiorini 12., Paloschi 30., 68., Birsa 45.

Genoa : Verona  2:0 (0:0)
Pavoletti 57., Gakpe' 76.

Torino : Fiorentina  3:1 (0:1)
Moretti 68., Quagliarella 69., Baselli 77.; Alonso 10.

Napoli : Sampdoria  2:2 (2:0)
Higuain 9., 39.; Eder 58./11-m, 59.

Udinese : Palermo  0:1 (0:1)
Rigoni 8.

Lestvica:
1. Chievo Verona 6
2. Torino 6
3. Inter 6
4. Palermo 6
5. Sassuolo 6
6. Sampdoria 4
7. Roma 4
8. Atalanta 3
9. Genoa 3
10. Fiorentina 3
11. Udinese 3
12. Milan 3
13. Lazio 3
14. Napoli 1
15. Hellas Verona 1
16. Bologna 0
17. Juventus 0
18. Empoli 0
19. Frosinone 0
20. Carpi 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.