Šport > Nogomet
29 ogledov

Juventusu nova lovorika

Paulo Dybala EPA
Stari dami sta superpokalno lovoriko prinesla novinca Mario Mandžukić in Paulo Dybala.

Nova člana Juventusa Mario Mandžukić in Paulo Dybala sta zabila prva uradna zadetka za klub, ki je pred začetkom ligaške sezone dvignil še eno lovoriko zelo uspešnega leta 2015 in v Šanghaju z 2:0 za italijanski superpokal ugnal Lazio.

"Stara dama" je s prenovljenim napadom pokazala, kaj lahko trener Massimiliano Allegri skupaj z navijači pričakuje po odhodu Carlosa Téveza, po ne preveč vzpodbudnem prvem polčasu pa je Mandžukić nato po zapravljenem "zicerju" le uspel zatresti mrežo. 

Nekdanji član Atlético Madrida - ki je začel tekmo v prvi postavi - je načel rimsko mrežo v 68. minuti, ko je bil z glavo natančen po predložku Stephana Lichtsteinerja, Dybala, dosedanji soigralec Siniše Anđelkovića na Siciliji, pa je odloženo žogo Paula Pogbaja po akciji Mandžukića poslal pod prečko Federica Marchettija z okoli enajstih metrov in pokopal vse upe "orlov". 

Gianluigi Buffon in Marchetti praktično nista imela dela v napornem prvem polčasu, v katerem sta igralce v Šanghaju zdelala težek šanghajski zrak in huda vročina. Lichtsteiner je šele po pol ure igre kot prvi poskusil spremeniti potek srečanja, toda s 25 metrov je meril mimo cilja. Nekdanji član Lazia je tik pred polčasom potegnil za dres Felipeja Andersona blizu obeh klopi in se nato zapletel v vroče prerekanje s trenerjem sinje modrih Stefanom Piolojem, toda tekma aktualnih italijanskih prvakov in lani tretje ekipe Serie A se vseeno ni razživela. 

Zato je bil toliko bolj razburljiv začetek nadaljevanja, v katerem je bilo več razburjenj kot v celotnem prvem delu - Mandžukić po podaji nove Juventusove desetice Pogbaja ni uspel ukaniti Marchettija, potem ko se je nenadoma znašel sam pred rimskim čuvajem mreže, Pogba sam pa je prekrasen volej poslal za las mimo Lazievih vrat. Allegri je skušal svoj napad poživiti z Argentincem Dybalo, ki ni razočaral in osem minut kasneje je Mandžukić s svojim prepoznavnim strelom z glavo zabil prvi gol večera. 

Dybala se mu je pridružil manj kot pet minut kasneje in hitro pokazal, zakaj ga je Juve tako močno želel pripeljati s Sicilije - po podaji Pogbaja je neubranljivo meril mimo Marchettija in lanskoletnim osvajalcem dvojne krone ter finalistom Lige prvakov prinesel še en kos srebrnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.