Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

K vratom postavil dračje, ga polil z bencinom in zažgal

Gasilec Žurnal24 main
Preiskava požara uničene hale podjetja Pur-pla-tex v Povžanah. Policisti so ugotovili, da je tik pri vratih nekdo zažgal dračje, plameni so se razširili v notranjost in halo povsem uničili.

Kriminalisti koprske policijske uprave še vedno intenzivno preiskujejo sum kaznivega dejanja požiga, do katerega je prišlo prejšnji petek. Kot smo poročali, se je z ognjem borilo več deset gasilcev več okoliških gasilskih društev. Zaradi naporov ob gašenju se je po intervenciji zgrudil 35-letni prostovoljni gasilec, ki v kliničnem centru leži v umetni komi. Njegovo stanje se k sreči izboljšuje.

Hitro okrevanje mu želijo tudi lastniki uničene hale. Po pisanju Primorskih novic je družina Šepič del proizvodnje iz Povžan že preselila v svoj obrat v Ilirsko Bistrico, del pa v proizvodne prostore v Gradišče.

Lastnik družinskega podjetja Hektor Šepič je za omenjeni portal povedal, da je požigalec po pepelu in oglju sodeč k skladiščnim vratom prislonil nekaj dračja ali drv, vse verjetno polil z bencinom ali kakšno drugo vnetljivo snovjo ter zažgal. Plameni so švignili pod vrata v notranjost nadstreška, kjer so zajeli najprej filc, nato kose poliuretanske pene. Ko je to pošteno zagorelo, so plameni skozi okno zajeli še notranjost hale. Kljub hitremu prihodu domačih gasilcev hale, polne poliuretanske pene, ni bilo mogoče rešiti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.