Slovenija
420 ogledov

Kabelski operaterji: če bo šlo tako naprej, bo paket kmalu sto evrov

Predstavitev podjetja Sikabel J. Z.
Mali kabelski operaterji so ustanovili skupno podjetje.

"Mi nismo krivi za podražitve, stisnili so nas v kot, morali smo podražiti," je ob predstavitvi skupnega podjetja, ki so ga ustanovili mali kabelski operaterji, dejal direktor podjetja Sikabel Tomi Horvat (na fotografiji na sredini), ki je ocenil, da so ponudniki telekomunikacijskih storitev "prisiljeni na položnice vključevati skrite 'rtv-prispevke'". 

"Veliko mejlov in klicev naročnikov smo prejeli, kaj pomenijo podražitve in zakaj se ne upremo. Potrebno se je združiti, da dobimo enake pogoje na trgu," je dejal Horvat in dodal, da novoustanovljeno podjetje zastopa 70 tisoč naročnikov, kar je približno enako kot jih ima T-2. 

Skupaj bodo nastopali pri pogajanjih in pri nabavi, končni cilj so paketi pod blagovno znamko Sikabel. 

Če bo šlo tako naprej, bo paket kmalu sto evrov

Da bi lahko komu stopili na žulj, kaže dejstvo, da eden od pomembnih ponudnikov zavrača pogajanja z njimi. 

"Če bo šlo tako naprej, bo televizijski paket čez nekaj let sto evrov, komu je to v interesu?" se je vprašal Horvat in opozoril, da je bil v državi pravi vihar zaradi predloga, da bi se elektrika (zaradi bloka 6) podražila za en evro in da je bila vlada prisiljena predlog umakniti. Spomnimo, odločitvi Pop TV in Kanala A, da za programa zahtevajo nadomestilo, so sledile podražitve televizijskih paketov za okrog tri evre

"Največji problem je paketiranje programov in določanje, v katero shemo jih je treba vključiti," je ocenil Horvat in dodal, da je hkrati povsem nelogično, da so tuji programi, ki imajo slovenske reklame in podnapise popolnoma neregulirani, če je izdajatelj iz tujine, saj so v tem primeru domači programi v neenakopravnem položaju. Ali bi bilo treba operaterju prepovedati, da je hkrati ponudnik televizijskih programov (Telekom in Planet TV, Telemach pa je lastniško povezan s ponudnikom programov Šport klub) pa je dejal, da je to debata za regulatorja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 31
  • wolf.ata 15:19 03.april 2017.

    ja,prehitro sem jih pohvalil,so že napovedali podražitev na Ansat Tv za 2,5 euro z 1.5.2017,ja sedaj je skupno 70.000 uporabnikov x 2,5euro=175,000euro,verjetno kapital za ustanovitel podjetja SiKabel ???,sedaj lahko podražajo,če imaš samo 5-9 tisoč uporabnikov,kot jih verjetno je bilo, pa ...prikaži veča si ne smeš-moreš privoščiti podražitev,to je to,raja naj plača

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 15:24 24.marec 2017.

    Hrvaski kanali so prosto dostopni in je vedno kaj za pogledat. Zraven pa en kroznik na streho s satelitskimi kanali in samo internet narocnina za YouTube pa takoj prihranis vsaj 50% na mesec.

  • Vili Drolc 13:57 24.marec 2017.

    Vse te kolobocije z podražitvijo je eden navaden nateg . Gledalec naj plačuje operaterja in še RTV naročnino . Potrebno je ukiniti RTV naročnino ,operaterji pa naj zaračunajo koliko časa kdo gleda TV. Treba je dati na razpolago količinski paket ...prikaži večet , to pomeni koliko boš gledal , toliko boš plačal.